zondag 8 januari 2012

Bijna 75km LOL gehad

Ja ja, het was weer een LOLlig dagje vandaag. Kom ik daar de markt oproetsen, staat er toch een delegatie klaar om de LOL-toertocht te gaan rijden. Geweldig.

5 "oude bekenden", 4 nieuwe deelnemers en natuurlijk ondergetekende.
6 Questen (Richard, Marc, Casper, Constantijn, Nico en Hendrie), 1 Mango (Lorenz) en 2 van de nieuwe deelnemers (Gerrit en Jan) zijn zowaar "Questloos". Ze rijden toevallig allebei op een Fujin. Jan blijkt ook nog hetzelfde beroep uit te oefenen als ik.

We vertrekken in een mooie lange rij richting de nieuwe brug en we gaan deze keer naar Loenen. We gaan, net zoals ik 2 januari al gedaan heb, weer via die lange Groenendaalse weg richting de A50. 
Het eerste stuk is nog steeds een gemeen stuk "vals plat" en daarna wordt het nog steeds iets meer "de bult op". Casper heeft bedacht om bij Terlet koffie te gaan drinken. Prima. Wat ik echter niet weet, is dat we daarvoor toch nog wel behoorlijke stukken moeten "klimmen". Het laatste stuk gaat echter lekker hard naar beneden. Heerlijk. 
Alleen.....geen koffie. De zaak was gesloten, waarschijnlijk waaide het te hard voor de zweefvliegers....;) 
Dan gaan we maar koffie drinken in Loenen. Casper en ik hebben daar de 2e LOL-tocht ook heerlijke appeltaart gegeten. Prima idee dus. 
Helaas moeten we wel dat leuke stuk, waarbij we zojuist zo lekker hard naar beneden gingen, weer terug..........maar nu natuurlijk wel "omhoog". Ik vind "klimmen" echt niet leuk, weet ik nu. Het koffiedrinken moet echter nog even uitgesteld worden......ook deze zaak is gesloten.....wat is dit, wil niemand meer geld verdienen of zo?
Dan maar weer verder. In Eerbeek vinden we uiteindelijk een zaak waar ze, gezien het bord dat aan de weg staat, koffie met appeltaart serveren. Joepie! Even nog lijkt het weer mis te gaan. De zaak zit vol met klootschietendebingospelende-mensen, maar gelukkig is er nog een zaaltje waar wij kunnen zitten.

Eindelijk kunnen we gaan genieten van onze welverdiende koffie met appeltaart. De Buff-sjaaltjes, fietshelmen en de Racekap (van Hendrie) gaan van de hoofden en dan blijken mensen soms over meer/minder haar te beschikken, dan van te voren gedacht/ingeschat.....;) 
Ook nu weer blijkt dat je met "tot op zekere hoogte wildvreemde mensen met een zelfde passie" goed en gezellig kunt samenzijn.

Na de pauze gaat het gas er iets meer op door mij en we rijden via Leuvenheim weer terug naar Zutphen. 

Voor de pauze was mij al opgevallen dat het met zo'n grote groep blijkbaar lastiger wordt om gezellig bij elkaar te fietsen. Ook na de pauze valt mij dit weer op. De groep valt regelmatig een beetje uit elkaar.
Misschien moeten we daar de volgende keer toch iets over gaan afspreken. 

Het laatste stukje gaat via de Cortenoeverseweg weer vol tegen de wind in. Na de pauze was mijn hoofdpijn in alle hevigheid weer terug gekomen en nu gaat bij mij "het kaarsje uit". Ik heb geen kracht meer en heb moeite om nog boven de 20km/u te blijven roetsen. Ook gaat door de hoofdpijn de nek weer vastzitten (of misschien is het wel andersom) en dat is niet bevorderlijk voor ontspannen roetsen. De tegenwind is nu echt even funest en nu blijkt maar weer hoe belangrijk mijn principe is om met de wind in de rug terug naar huis te fietsen. Dat is gewoon veel fijner.

Ik baal wel een beetje van het laatste stukje, maar Nico is zo aardig om mij zoveel mogelijk uit de wind te houden door naast mij te gaan fietsen. Onderaan de nieuwe brug nemen we afscheid van elkaar. Hendrie en ik gaan niet meer mee de nieuwe brug op.

Jongens, allemaal bedankt. Ik vond het weer een LOL-waardige toertocht.


Geen foto's dit keer. Maar anderen hebben genoeg gefilmd en gefotografeerd....;)....ik zal er wel weer "van mijn beste kant" opstaan.

Filmpje van Bocycle: LOL-toertocht filmpje5 opmerkingen:

 1. Wim,
  het was inderdaad een leuke tocht, jammer dat de geplande stop op Terlet niet doorging. Wellicht iets om te bewaren voor een rit als het wat warmer weer is.

  Dat de groep wat uiteen viel vond ik ook jammer, dat er een heuveltje door de een sneller geklommen word dan door de ander is prima. Alleen als je boven bent wacht dan even tot de groep weer compleet is (dus ook de traagste rijder er weer is.)

  Voor mezelf vind ik het leukste aan LOL het gemengde gezelschap van een roeifietser, open ligfietsen en velomobielen, maar zoals je zelf al aangaf als er onderling te weinig rekening met elkaar gehouden word gaat de lol er helaas snel vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wim,

  Goed om even te lezen dat je het wat lastig had het laatste stukje tot de nieuwe brug. Als de groep wat groter is zoals nu, dan krijg ik namelijk niet meer alles mee. Ik probeerde Jan nog uit de wind te houden het laatste stukje maar dat hoefde voor hem niet.

  Wat meer bij elkaar blijven is inderdaad iets om op te letten voor de volgende keer.

  Tot dan! En beterschap gewenst bij je hoofd-/rugklachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee mannen, ik begin me nu een beetje schuldig te voelen omdat ik het laatste stukje even een sprintje ging zetten tot aan de brug, dit trouwens in overleg met Casper die mij in eerste instantie voorging.

  Ik vond de tocht eigenlijk erg geslaagd en heb niet het idee dat er niet gewacht is op iedereen. Dat het zwaar is voor jou Wim kan ik mij voorstellen. Ik heb je zelfs even proberen te duwen na Terlet maar dat was niet zo een goed idee. Ik stel voor de volgende keer de heuvels van de veluwe maar west te laten liggen, er is zoveel moois in het oosten.

  Groetjes,

  Constantijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nico: Het "niet zo goed rekening met elkaar houden" viel nog wel mee. Soms bleven de voorste rijders echter gewoon doorfietsen, terwijl er achteraan oponthoud was en dan valt het voor mij niet mee om het gat weer dicht te rijden. Daarom ging ik na de pauze voorop rijden, maar het laatste stuk kwam iedereen mij voorbij omdat het toen even niet lekker ging.

  @Marc: Goed om te lezen dat jij iedereen in de gaten probeert te houden. Dat geeft wel een prettig gevoel.
  Mijn nek blijft gewoon een zwakke plek. Snel spanningshoofdpijn.

  @Constantijn: Je hoeft je echt niet schuldig te voelen vanwege een sprintje. Dat moet kunnen, daar heb ik geen problemen mee.
  Ik vond de tocht ook zeer geslaagd. Zo heel zwaar was het niet voor mij, maar wat het dit keer zwaar maakte was het feit dat de pauze 2x werd uitgesteld. Ik denk dat ik daardoor iets te veel van mijzelf gevraagd heb.
  Duwen van een Roeifiets is inderdaad geen goed idee...:(
  We hoeven de heuvels niet links te laten liggen, want ik roets daar vaak genoeg. Op tijd pauze nemen is wel belangrijk. Het lukt mij namelijk niet om onderweg te drinken. Als ik alleen een tocht maak, dan stop ik elke 10km even om iets te drinken. Ik zal dit met de volgende LOL- tocht wel vertellen, dan kan iedereen daar rekening mee houden.....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Constantijn:
  Voel je alsjeblieft niet schuldig, en kom volgende keer weer gewoon gezellig mee. Want het samen rijden maakt het leuk, althans dat is mijn mening.

  Ik denk dat Wim het mooi verwoord in zijn reactie naar mij: "Het "niet zo goed rekening met elkaar houden" viel nog wel mee. Soms bleven de voorste rijders echter gewoon doorfietsen, terwijl er achteraan oponthoud was en dan valt het voor mij niet mee om het gat weer dicht te rijden."

  BeantwoordenVerwijderen