zondag 5 februari 2012

LOL: 7 idioten in de kou.....!

Welke idioot gaat er op zondagochtend in deze kou Roetsen/fietsen?

Zes anderen en ik dus. Samen vormen we LOL en zonder dit kluppie had ik dit waarschijnlijk niet gedaan.

Wel veel, als het zo op de grond ligt.......;)Wat heeft iemand aan die op een Roeifiets 63km heeft geroetst?Zie op de foto hiernaast:


Alleen mijn schoenen staan er niet op.Voor de pauze wel erg koude handen en voeten.


Na de pauze alleen koude voeten. Ra, ra, hoe kan dat?6 Questen dus: Pieter Jan 1e keer mee met LOL (@BaronEnQuest) brons-/goudkleurig, Frank 2e keer LOL wit, Hendrie wit met zwarte racekap, Nico geel, Marc geel en Casper oranje. En natuurlijk "ik", zei de gek. Met de Thys 209 Rowingbike.

Casper is op zijn blog (http://questbeleving.blogspot.com/2012/02/midwintertocht-lol.html) trouwens wel heel complimenteus over mijn roeikwaliteiten.......;)

Uiteraard starten we na de thee bij Het Volkshuis tegen de wind in. Er is gelukkig niet veel wind, maar toch. Het is wel een koude wind.
Frank en Marc weten de weg; dus die gaan voorop. In een mooi tempo van 23/24 km/u "glijden" we door het besneeuwde landschap.

Het eerste stuk van huis naar Zutphen ging niet echt lekker, ik ben dan ook verbaasd dat ik nu zo snel in een fijn ritme terechtkom. Ik zit nu echt heel snel in een "flow" en ik kan dat ook bijna de gehele tocht volhouden. Zou ik het nu dan toch echt leren?.....dat roetsen......;)

Na 20km begin ik toch wel koude handen en voeten te krijgen, maar het duurt dan toch nog wel even voor we in Hummelo bij de Gouden Karper zijn aanbeland. KOFFIE. Daar was ik echt wel aan toe. En de voeten opwarmen is ook wel een fijne bijkomstigheid.

Na de pauze gaat het met het windje in de rug toch net een tandje harder en met 26/27 km/u roetst het ook nog steeds heerlijk. Casper vraagt of ik in de pauze Epo heb "gebruikt" ......;).......maar dat is toch echt al maanden geleden dat ik dat voor het laatst gespoten heb.

Mijn HB (bloedwaarde) is nog steeds laag (rond de 7,8), maar niet laag genoeg voor stimulerende middelen. Mijn lagere HB is echter wel één van de redenen dat het echt hard fietsen mij nog niet echt goed afgaat. Het is niet anders en ik ben ontzettend blij dat ik nu kan doen wat ik nu doe. Namelijk op een koude zondagochtend 63km roetsen.

Heren bedankt maar weer voor deze LOL-tocht.

5 opmerkingen:

 1. Ontzettende bikkel van een roetser (of moeten we buikspierheld ;) zeggen?) jij ook bedankt, want met en dankzij LOL krijg ik ook meer lol van mijn gele speeltje.

  Ik heb in elk geval ontzettend genoten van de tocht, en verheug me nu al op volgende keer. (Zucht waarom maar eens per maand (A))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zoveel plezier beleeft aan deze tochten.

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Wim,

  Tja, complimenetn moet je maar accepteren, als je de enige "open" ligger tussen 6 Q's bent.

  Roetsbikkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Respect ! Echte Bikkels en een Buikspierheld ;) voel me zo'n mietje dat er niet bij was

  BeantwoordenVerwijderen