maandag 26 juli 2021

I'm back

Ik ben er weer.

Na het knappen van de achillespees op 4 september 2018 heb ik nog 15 berichten geschreven.

Mijn laatste bericht is bijna een jaar geleden geschreven.

De afgelopen 3 jaren heb ik vaak en veel met pijn rondgereden. Allemaal nog als gevolg van de achillespeesruptuur. Blijkbaar vergaat dan de lol om te schrijven. Het overlijden van Paul, de enige echte ware blogger, hielp ook echt niet om de draad weer op te pakken. De blijdschap was wel echt langdurig weg.

Uiteraard reed ik gewoon iedere week 120km woon-werk-verkeer in de DF en de aanschaf van de Aero heeft ervoor gezorgd dat ik nu ook iets vaker tochtjes met mijn vrouw rijd.

 Het rijden op mijn zo geliefde Rowingbike gebeurde echter steeds minder. Vaak waren de ritten een kwelling en dat helpt niet om gemotiveerd te blijven. Telkens ging het na verloop van tijd wel weer iets beter, maar het ging helaas ook net zo vaak weer heel erg mis. Een paar keer heb ik op het punt gestaan om de roeifiets aan de wilgen te hangen en te koop te zetten. Gelukkig word ik dan hier thuis tegengehouden.

 

Fujin

Ik heb echter wel een andere fiets verkocht. De mooiste ligfiets die ooit is gemaakt: de Challenge Taifun

Nooit had ik verwacht dat ik nog een keer tot deze beslissing zou komen. Ik was zo blij en gelukkig toen ik de Taifun voor een hele schappelijke prijs te koop zag staan en nog voor een veel mooier bedrag uiteindelijk heb kunnen kopen. 

Dan moet er dus een andere fiets bestaan die nog beter is dan de mooiste ligfiets die ooit is gemaakt? Dat klopt en dat kan dus alleen maar een vervolg zijn op de Taifun. Hetzelfde frame, een groter achterwiel en 5 kg lichter: de Challenge Fujin SL1

Het stoeltje van de Fujin past net iets beter bij mijn rug, deze heeft een klapstuur en de kleur is natuurlijk heerlijk opvallend. Dus sinds 6 maart 2021 staat deze Fujin SL1 in de berging.


Roeifietsdag

19 juni 2021 mag wat mij betreft de boeken in als een memorabele dag. Miriam had namelijk besloten dat er toch echt wel een Roeifietsdag in 2021 zou moeten plaatsvinden. Zie o.a. het verslag van Cor: klik hier

Ongeveer 30 rijders waren er aanwezig. Waaronder uiteraard The Master himself: Derk Thijs
De korte tocht zou 2x35km zijn. Uiteindelijk stond er een keurige 71km op de teller. Naar Eibergen is ook ongeveer 35km en weer terug dus ook. Dat zou 140km op รฉรฉn dag worden. Niet dus. Ik ging met de Roeifiets in de auto naar de Roeifietstoertocht.

Ik had al een paar keer met compressiekousen mijn woon-werk-verkeer gefietst om vocht in de benen tegen te gaan. Dat hielp goed. Ik had toen gemerkt dat ik ook geen pijn voelde aan de pees bovenop mijn voet. Dus ging ik deze tocht rijden met compressiekousen aan.
{Sinds afgelopen vrijdag ben ik er trouwens achter gekomen dat de pijnklachten niet door de pees worden veroorzaakt, maar door een gewrichtje ernaast. Advies van de huisarts: 3x p/d smeren met diclofenac gel van het Kruidvat en misschien een keer een spuit met ontstekingsremmer.}

Conclusie: op dit moment is dit de oplossing

Ik heb voor het eerst sinds 3 jaar weer pijnvrij zo'n afstand kunnen roeien.

Dat ik nu, na zo weinig roeifietskilometers in de benen te hebben, toch vrij eenvoudig deze afstand heb kunnen roeien heeft ook te maken met een gewijzigde techniek. Meestal roeide ik met een constante slag. Dus zonder pauzes tussen de slagen. Dit doen maar weinig Roeifietsers. Deze slag kost namelijk verhoudingsgewijs veel energie. Op wedstrijden doen ze dit uiteraard wel en ook heuvelop bijvoorbeeld. 

De meeste Roeifietsers pauzeren na iedere slag heel even, soms een halve seconde, soms 1 en heel soms zelfs nog iets langer. Eigenlijk is deze slag mijn oude slag, deze gebruikte ik voordat ik de constante slag onder de knie had. Ik heb dus nu eigenlijk mijn oude slag herontdekt en ik ben er echt ongelooflijk blij mee, want ik roei nu veel gemakkelijker langere afstanden. Ik gebruikte deze slag nog wel eens, maar eigenlijk alleen als ik erg moe was. Stiekem vind ik de constante slag namelijk veel leuker. Het is veel dynamischer en explosiever. Geen wonder dat het dus veel energie kost.

Ik ga deze oude herontdekte slag als volgt noemen: de Pauzeslag ๐Ÿ‘ ๐Ÿ’ช ๐Ÿ˜‰

De Roeifietsdag was trouwens ook dit keer weer geweldig. Prachtig gezelschap, schitterende route, mooie pauzeplek, goede gesprekken, waanzinnig mooie fietsen en een voortreffelijke organisatie. 

Miriam, nogmaals bedankt.


10 jaar LOL

Op 3 juli 2011 reden Casper, Tjerk en ik de eerste LOL-toertocht. Tjerk heeft daarna nooit meer meegereden.

Lees hier het verslag van de 3e LOL-toertocht: klik hier. Van de eerste twee tochten heb ik nooit een verslag geschreven. Onderaan het bericht van de derde tocht staat wel een vermelding van de eerste twee tochten.

3 juli viel dit jaar op een zaterdag en aangezien LOL altijd op zondag rijdt, werd deze jubileumtocht op zondag 4 juli gereden. Als ik goed heb geteld, dan waren er bij aanvang van de tocht 19 deelnemers aanwezig. Een mooi record op zo'n heuglijke dag.

We reden een mooie route langs de IJssel en via Terwolde, Oene (niet iedereen bleek trouwens op de hoogte te zijn van de betekenis van het woord 'Oen') en Twello gingen we weer huiswaarts.

Na 86km pijnvrij geroeid te hebben, was ik weer thuis. De compressiekousen werken echt. Miriam, ja ja dezelfde, bleef nog even gezellig bij mij thuis kletsen en moest dit later bekopen met flink veel regen en een lekke band.

We vertrokken trouwens niet vanuit onze Stamkroeg, want die gaat tegenwoordig pas om 10 uur open, terwijl wij vanaf 9 uur altijd verzamelen. Na 10 jaren trouwe dienst zoeken wij nu een waardige vervanger voor Het Volkshuis. Op dit moment is de Reuvershoeve in Brummen blijkbaar een geschikte kandidaat, maar een echt waardige opvolger vind ik het nog niet.

Wil degene die een echt goede opvolger van Het Volkshuis weet zich a.u.b. melden. 


Mooi Twente

Op zaterdag 17 juli ging Mooi Twente weer een toertocht rijden. Dit doen zij op de 3e zaterdag van de maand. Mede-oprichter Tonnie zet al die tochten keurig van te voren op hun website. Zelfs de pauzeplekken en de routes staan hierop. De routes zijn trouwens ook te downloaden. 

Dit keer zou de pauzeplek in Vorden zijn en dat ligt niet in Twente maar in de Achterhoek. Ik vond dus dat ik mee mocht rijden ๐Ÿ˜ 

Wederom met de Roeifiets, want ik heb nu 'de goede slag te pakken'. Ook bij Mooi Twente hadden ze dit keer een record. Volgens mij waren er 17 of zelfs 18 rijders. Afstand: 81km.

Tja, MT gaat waarschijnlijk binnenkort LOL voorbij qua populariteit.

Ik heb namelijk ook besloten om wat vaker aan hun tochten te gaan deelnemen. Desnoods gooi ik de 209 achterin de auto en rijd ik zo naar de startplek. Is wel enigszins tegen mijn principes, maar de voordelen zijn groter dan de nadelen wat mij betreft.


Rondje

Dinsdag 20 juli heb ik een mooi rondje rondom Deventer en Zutphen gereden. Ook nu roeide ik weer pijnvrij in de Pauzeslag en stond er 71km op de teller toen ik thuis kwam.

Dit was dus in korte tijd de 4e tocht boven de 70km. Dit had ik de afgelopen 3 jaar echt niet meer durven dromen. 2 jaar geleden heb ik nog wel een paar keer tochten van 50/60km gereden, maar dan was ik daarna 3 dagen kapot en had ik echt veel pijn. Nu ben ik wel moe, maar zeker niet kapot en sowieso geen pijn. Ook niet de volgende dag(en).

Afgelopen zondag 25 juli heb ik nog even een snel rondje (av >25km/u) van 45km geroeid. Ook geen pijn. Morgen ga ik met de DF naar Dronten voor de jaarlijkse Grote Beurt. Even niet roeien dus.


Nog meer nieuw(s)

Soms moet je iets doen/aanschaffen dat je plaagt, zeggen we hier in deze regio.

Allereerst kwam ik een Halve Fiets tegen en die stond al heel lang op mijn verlanglijstje.

Niet(s) serieus, gewoon leuk speelgoed.En soms moet je iets doen/aanschaffen om al het mogelijke te doen om te herstellen van een 3 jaar geleden opgelopen blessure. 

Op mijn vraag: Hoe kan ik er nou nog meer voor zorgen dat mijn rechterbeen sterker wordt, kwam dit antwoord: een GWF 022

 


 

Meer dan genoeg tekst zo voor de eerste keer dacht ik.

 

Tot de volgende keer maar weer.5 opmerkingen:

 1. Niet zomaar goed gedaan maar veel voudig goed gedaan.
  Jammer dat ik in het westen van het land woon. De regelmatige ritten klinken heel aanlokkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig Wim. Ik kom ook eens een keer meerijden met mooi Twente. Kunnen we elkaar de elleboog eens schudden. Succes en plezier met je fietstochten. Niet vergeten te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pijnvrij roeifietsen is sowieso ongelooflijk genieten.

   Verwijderen
 3. Welcome back Wim!
  Ja soms moet je het stuur eens helemaal om gooien i.d.d.!
  Maar die visie van Paul 'dat het allemaal wel mee zou lopen' met de CO2 uitstoot van vliegreizen kunnen we inmiddels wel naar het Rijk der Fabelen verwijzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Wim! Je bent terug met je blog. Heb er weer van genoten. Hoop dat je het fiets- en schrijfritme vasthoudt. ๐Ÿ‘

  BeantwoordenVerwijderen