De slagfrequentie is aan het begin van elke tocht vrij laag.
Ook de slaglengte is aan het begin zeker niet maximaal.
De slagsnelheid probeer ik ook bewust laag te houden in het begin.
Uiteindelijk kom ik toch het beste in mijn ritme door na elke slag even rust te nemen. In het begin is zo'n rustmoment ongeveer een seconde en gaandeweg de tocht worden de rustmomenten steeds korter. Na zo'n 10km kom ik echt in mijn ritme en na 20km roei ik hele stukken zonder rustmomenten. Na 50km worden de rustmomenten vaak weer iets langer........;-)
Soms is het ook heel erg lekker om gewoon door te halen en niet te stoppen en soms zijn die rustmomentjes ook wel heel erg fijn.
De afgelopen tijd ben ik ook iets bewuster op de krachtverdeling gaan letten. Ik denk dat ik eigenlijk met iets te veel armkracht probeer te roeien. De laatste 3 tochten heb ik meer het accent gelegd op de beenkracht.
Het valt echter nog niet mee om te wijzigen van roeitechniek en ik merk dat ik toch telkens weer de armkracht vergroot. Door het stuur met de duimen omhoog vast te houden, ik zag Wilfred van XL-Netwerk dit in een filmpje doen, probeer ik met minder armkracht te roeien. Dit werkt wel, maar het ook nog consequent volhouden lukt nog niet zo goed.
Al met al was het weer een lekker tochtje.
Hoi Wim, ik heb je bericht ontvangen, ben niet meer zo'n fanatieke blogger, dat zou een oorzaak kunnen zijn dat je geen bericht kon plaatsen. Wel leuk om te weten dat er nog een roetser in de buurt woont. Je kent wellicht Roelof de Jong uit Klarenbeek ook wel. Roeifietsen komt er de laatste tijd niet zoveel van, ik heb ook het EK roeifietsen laten schieten wegens tijdgebrek. We kunnen wel een keer afspreken, misschien is Roelof ook nog wel te verleiden tot een tochtje.
BeantwoordenVerwijderengroets,
Dennis.