zondag 6 november 2011

Een LOL-lig tochtje

Vandaag gaan we weer op pad met LOL (het ligfietsclubje van Zutphen e.o.).

Voor het eerst in ons bestaan zijn we met z'n vieren. Via Ligfiets.net had iedereen zich netjes aangemeld en gelukkig was ook iedereen keurig op tijd op onze verzamelplek op de Markt in Zutphen.
Marc was vandaag voor het eerst aanwezig en hij kwam met zijn gele Quest vanuit Neede, Constantijn was er voor de tweede keer bij in zijn witte Quest met reclametekst en natuurlijk Casper (LOL oprichter) met zijn oranje Quest en ik met mijn Carbon Thys 209 Rowingbike. Casper en ik zijn alle tochten nog aanwezig geweest en daarmee zijn wij dan toch echt wel de "die hards" van LOL.

Ook bij LOL vertrekken we meestal tegen de wind in. Dit is eigenlijk op mijn verzoek, want de andere heren in hun Questen hebben toch echt minder last van de wind.

Via Gorssel en Joppe rijden we naar Almen om koffie te drinken en appeltaart te eten bij de Hoofdige Boer. Eigenlijk waren we dat al in Joppe bij de Zessprong (of heet het nou Zevensprong) van plan, maar daar werden we zo onvriendelijk behandeld. Er kwam een man naar buiten die ons op een zeer onvriendelijke wijze vertelde dat het terras toch echt niet bedoeld was voor onze fietsen. Daarop zei ik dat we van plan waren om binnen koffie te drinken, maar dit veranderde niets aan zijn houding. Ik was er toen helemaal klaar mee en samen met de anderen hebben we toen besloten om naar Almen te rijden.

Daar aangekomen was er erg veel belangstelling voor de Quest van Casper. Mijn roets ziet er op het eerste oog toch uit als een "gewone" ligfiets; dus liet ik even zien hoe de aandrijving werkt. Ja en toen was er ook de welverdiende aandacht voor de in mijn ogen mooiste fitness machine die er bestaat. Volgens Casper ben ik dan ook de man met de sixpack.....nou dat valt helaas nog wel een beetje tegen. Alhoewel, het roeifietsen heeft toch echt wel gezorgd voor een betere conditie/bespiering van het hele lijf.

Eén van de kinderen die bij de fietsen stond te kijken zei dat ze nog niets van mijn roets snapte. Ik heb toen een klein stukje geroeid om het voor te doen. Uit de reacties bleek toen dat ook de volwassenen het nog niet echt hadden begrepen. Het is altijd weer leuk om te zien hoe positief mensen op de roeifiets reageren. Ook onderweg kregen we erg veel leuke en positieve reacties. Van een kleine glimlach tot mensen die de duim opsteken of nog even lachend achterom kijken.

Na de koffie met appeltaart en iets beter kennismaken met Marc gingen we weer op pad. Ik had het een beetje koud; dus het gas ging er iets meer op. Meestal fietsen we met een snelheid van ongeveer 25km/u, maar nu ging het toch een heel stuk rond de 30km/u en dat is wel lekker als je het koud hebt.

Via "Huize de Voorst" reden we weer terug naar Zutphen. Marc nam afscheid en moest daarna nog ongeveer 30km fietsen naar Neede. In Zutphen haakte Constantijn af en Casper en ik hebben nog even in het centrum van Zutphen staan na kletsen.

Toen ik over de IJsselbrug kwam, had ik nog wel zin om een stukje hard te roeien.
Via "de klei" ben ik toen met een omweg naar huis gereden. Ruim boven de 30, even lekker knallen.

Tijdens een plaspauze zag ik een enorme groep ooievaars in een weiland.
Op de foto zijn er een stuk of 10 te zien, maar het waren er veel meer.
De hele groep op de foto zetten lukte helaas niet met mijn telefoon.


Om de dagteller boven de 50km te krijgen, werd het "omwegrondje" toch nog iets groter.
Dat is wel gelukt en uiteindelijk ligt er nu een teller voor mijn neus met een stand van 50,34km. Maximumsnelheid 38,6km/u en een gemiddelde van 22km/u. Wat ik nog niet slecht vind voor een route met bospaadjes.

De ODO meter staat nu na 4 maanden roeien op 1257,5km. Dat zou betekenen dat ik op een afstand van 3750km per jaar zou kunnen uitkomen. De bedoeling is eigenlijk 5000km; dus moeten de tochtjes toch nog iets langer worden......;-)

5 opmerkingen:

 1. Ha Wim,

  leuk verhaal. En die 5000 gaat wel lukken want in het voorjaar kunnen we wel langere tochten gaan doen.
  Die ooievaars waren waarschijnlijk aan het fourageren om een lange trektocht naar Afrika te kunnen volbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook met een ommetje naar Neede gefietst, met 40 kmh kruissnelheid. Bij Lochem ging de trui weer uit want ik was alweer behoorlijk aan het zweten. Met de 80 km van gisteren (naar Bocholt) zo'n 180 km gefietst dit weekend, lekker!

  Ik zie nu al uit naar de LOL tocht in december, en hoop op een zuidwestenwind ;-)

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, al die reacties op elkaars weblogs.

  Hoezo zuidwestenwind? Dan vertrekken we juist richting Arnhem.

  We beginnen namelijk tegen de wind in; dus...

  Of wil je graag de Veluwe op?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. begin dit jaar daar ook gefietst. Wat een pracht lommerrijke omgeving omgeving! Indrukwekkend blog, Wim en een pracht lijfspreuk. Ik ga je enthousiast volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook jij heel erg bedankt voor de aardige reactie.

  Mijn lijfspreuk komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, zoals je misschien wel hebt gelezen in het hoofdstuk "Wie ben ik?"

  Dankjewel ook voor de info over het fototoestel. Ik heb even gegoogeld en het toestel ziet er erg goed uit.

  Zoals je misschien al hebt gezien, staat jouw blog al bij mijn favorieten en ik ga zeker genieten van al die mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen