maandag 4 juni 2012

LOL in de regen + PTTTSSSST

Gisteren gingen we met LOL de route rijden die ik had voorbereid. Dat "voorberijden" heb ik op dinsdag 29 mei gedaan, toen het nog zomer was en de zon scheen :(

Op zaterdag had ik Thomas gebeld of hij het misschien leuk zou vinden om een keer met LOL mee te rijden. Thomas heeft mij de eerste beginselen van het ligfietsen bijgebracht. Op een Hurri welteverstaan. En dat valt nog niet mee voor een echte beginner...;) Thomas en ik gaan altijd even bij elkaar langs als we een nieuwe/andere fiets hebben gekocht. Thomas is nu 2x bij mij geweest, ik al heel vaak bij hem :)

Om kwart voor 10 begonnen de honden te blaffen en bleek Thomas met zijn blauwe Strada te zijn gearriveerd. Het regende toen echt behoorlijk hard; dus ik had nooit verwacht dat hij mee zou gaan. Een kwartiertje later kwam de LOL-groep aanrijden. 4Questen (Constantijn, Marc, Nico, Rudie) en Casper op de Taifun.....ja ja, in de regen op de open ligger........respect.

Casper had een regenbroek aan en op het laatste moment besloot ik met hem mee te doen........en daar heb ik geen spijt van gekregen. Roeifietsen in een regenbroek is echt geen probleem. Zelfs veel minder vervelend dan op een ligfiets.
Over de zomerschoenen had ik toch ook iets langer moeten nadenken. Bij thuiskomst waren mijn voeten echt steenkoud. Ik had dus toch de winterschoenen moeten aandoen.
Mijn Shimano Technium 5000 regenjasje heeft echter de "regendoop" goed doorstaan. Nog steeds bij vanbon-sport in Apeldoorn voor €54,95 te koop. En nee, ik krijg geen provisie :) Ik ben niet nat geworden door het jasje heen. En dat is toch de bedoeling van een regenjas.

We reden hier om ongeveer 10:10uur weg en via de enige "Koeienoversteekplaats van Nederland over de openbare weg" reden we naar Beekbergen om daarna heerlijk via het Willemsbosch over de Kroondomeinen "Het Loo" te fietsen. Echt een geweldige omgeving en een heerlijk fietsweggetje. Bij Halte Assel hebben we iets gedronken en uiteraard appeltaart gegeten. Casper zal vast wel vermeld hebben hoe de kwaliteit was.

Nou vergeet ik mijn eerste lekke band met de Roets te vermelden....:(
Ik hoorde een felle PTTTSSSST en zag van dat witte poeder onder mij. Remmen!!!!! Dat was dus mijn eerste klapband. Tja en daar sta je dan. Ik kan best wel een bandje verwisselen.......dat heb ik ondertussen echt al wel vaak genoeg gedaan. Meestal thuis in de schuur met een goede lamp en al mijn spulletjes in de buurt. Dit was echter mijn eerste lekke band met de Roets; in de regen. Maar ach, met hulp van twee zeer ervaren bandenvervangers lukt het uiteindelijk prima. Het grootste probleem was toch wel dat er echt een scheur(tje) in de buitenband zat. Met een stukje rubber tussen de biba en de buba hoopten we dat het goed zou gaan. Het is goed gegaan, maar bij thuiskomst zag ik toch wel dat de scheur groter was geworden en dat het stukje rubber nu echt iets naar buiten puilt.

Na Halte Assel gingen we via Radio Kootwijk naar Hoenderloo. Je moet een klein stukje over een soort "verharde zandweg", dan kom je langs de Schaapskooi Hoog Buurlo en daarna rijd je zo op een fantastisch betonplaten fietspad. Het gaat echt de hele tijd "op en neer" totdat je in Hoenderloo bent. Iedereen vond het een erg leuk weggetje en volgens mij kende bijna niemand het.

Ondertussen was het eindelijk een beetje droog geworden. Via Loenen reden we naar Eerbeek. Daar namen we afscheid van Rudie. In Voorstonden gingen Thomas en ik richting Voorst en de rest reed door naar Zutphen.

Thuis gekomen stond er 63km op de teller. Meer dan de helft heb ik met een zachte voorband gereden. Dat loopt toch echt wel iets zwaarder dan de 7 Bar die er normaal gesproken in zit....:(

Hoe dan ook. Het was weer een LOLlige zondag. 
Mannen bedankt.5 opmerkingen:

 1. Hoi Wim,

  Ik las op Caspers blog dat er onderweg (na Hoenderlo) wel enige discussie was over de te vervolgen weg. 't Is toch bar dat die anarchistische liggers niet blindelings achter jou als uitzetter van de route wensen aan te rijden;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad een schande.

  Stuk voor stuk zijn het aardige kerels, maar echt volgzaam zijn ze inderdaad niet allemaal...;)

  Gelukkig maar trouwens, zo blijft het tenminste nog een beetje gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 33 km met een zachte band ? Wat eem krachttoer !

  Dat psssst ! ken ik maar al te goed. Maar als dat je maar vaak genoeg overkomt, wordt je er steeds handiger en sneller mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je merkt toch wel als je een zachte bant hebt?? wel dapper dat er er gewoon in de regen lol bedreven woord....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben de band niet maximaal opgepompt om problemen met de scheur te voorkomen.

  Daarom was de band dus zachter dan normaal.

  Het viel mij nog mee, maar de laatste 15km begon ik het toch echt wel te merken.

  BeantwoordenVerwijderen