dinsdag 10 juli 2012

Mooi rondje van 77km

Vanochtend in een stralend zonnetje vertrokken richting Doesburg. Ik had vandaag flink wat "opstartproblemen". Ik kwam niet lekker in een ritme en de snelheid was echt minimaal. "Gewoon doorgaan" is meestal mijn devies en dat heb ik vandaag dus ook maar gedaan.

Bij Doesburg over de IJsselbrug gegaan en verder richting Arnhem geroetst. Op deze weg kwam ik eindelijk in mijn ritme. Ik heb telkens het idee dat ik in een minder hoog tempo moet roetsen, maar ook nu merkte ik weer dat een hoger tempo mij dus blijkbaar beter ligt ;)  Dat tempo is goed te zien op het laatste filmpje van Lorenz (http://rastamango.blogspot.nl/2012/07/lol-plat-zwolsch.htm).

Bij Arnhem ben ik de volgende IJsselbrug overgestoken naar Velp. Tijdens een rustpauze werd ik door 2 jongetjes op één fiets aangesproken. Ze wilden graag weten hoe duur de Roeifiets was. Zo direct durven volwassenen het meestal niet te vragen :)  Nadat ik hun vraag beantwoord had, was het even stil. Later begreep ik waarom: ze hadden niet helemaal het juiste bedrag gehoord, maar er een nulletje aan toegevoegd. Toen ik het bedrag nogmaals noemde, was hun reactie: "Ooooooh, nou mijn fiets was al  €2500,- dus dat valt nog wel mee." Nadat ik zijn fiets nog eens goed bekeken had, vond ik mijn Roets opeens ook helemaal niet zo duur meer ;)

Van Velp ben ik naar de Posbank gereden. Volgens mij via de Beekhuizenseweg. Het was een erg smal betonplaten weggetje. Ik kende het nog niet en ik vond het een erg leuke route. Het is in ieder geval een stuk minder klimmen dan via Rheden of De Steeg.


Bovenstaande foto is in de stromende regen gemaakt en daarna heb ik toch maar mijn regenjasje aangedaan. Voor dit soort noodgevallen heb ik een regenjasje van het merk Sportful maat M

Richting Laag-Soeren kwam ik voor de eerste keer op de Posbank een kudde Konikpaarden tegen. Op de eerste foto is een Palomino kleurig en een zwart Konikpaard te zien. Op het YouTube filmpje lijkt hetzelfde Palomino kleurige paard voorbij te komen: http://www.youtube.com/watch?v=RdD7Pb55a2g


Onderweg ben ik ook nog even bij Thomas zijn nieuwe huis gaan kijken. Toevallig was hij daar de garage aan het opmeten en aangezien het toen net hard begon te regenen, ben ik nog maar even gebleven. Dat is echt geen straf, want het is altijd heerlijk kletsen met hem over VM's, ligfietsen en Roeifietsen.


DST: 76.56
MAX: 58.0
AV: 22

Morgenochtend moet ik vroeg opstaan, want ik ga met de Roets naar Derk. Ik moet sowieso naar Vlissingen en dan wip ik even bij hem binnen. Ik wil toch graag die mooie bagagedrager (die Marloes ook al heeft) hebben, één bidonhouder is stuk en ik wil nog graag een lesje "Voetenslee afstellen op de Boegspriet" van hem hebben. Ik heb er nu al zin in.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Wim, inderdaad, wat is jouw tempo hoog! :-)
  Maar daar staat dan tegenover dat jij in je zitje blijft liggen, en niet volledig rechtkomt om een lange haal te maken.
  Meestal roets ik zo bergop of tegen de wind: (meer) blijven liggen en snellere slagen, maar normaal gezien kom ik helemaal uit mijn zitje, maak een lange krachtige haal en blijf dan even liggen.
  Ieder zijn techniek, waar hij/zij zich het beste bij voelt, al je maar geniet!
  groets!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Teun,

  Ik varieer steeds minder begin ik te merken. Maar als ik de wind iets meer achter heb, dan wordt mijn tempo wel iets rustiger.

  Ik heb mij juist bewust aangeleerd om zo weinig mogelijk uit het stoeltje omhoog te komen. Hoe hoger je komt, des te meer wind je vangt. Met de wind in de rug maakt dat dus niets uit, maar tegen de wind in uiteraard wel.

  Zoals je al zegt: Ieder zijn techniek en geniet.

  BeantwoordenVerwijderen