zondag 6 januari 2013

Ophalen XS45 en de eerste #LOL-rit in 2013

Eindelijk kreeg ik dan op 3 januari het mailtje van Ymte: Wim, je fiets is klaar.

Waarom eindelijk?

Eigenlijk had ik de XS op vrijdag 21-12-'12 op kunnen halen. Alleen die datum al --> geweldig. Maar toen kreeg ik op 18/12 een mailtje met de mededeling dat de top, die voor mijn fiets was voorzien, een Strada top bleek te zijn. Tja, dat gaat dus niet passen :( Ymte had ondertussen de kunststofleverancier al opdracht gegeven om een nieuwe top te maken. Is die top voor mijn XS dan zo bijzonder....? Ja, want ik heb een witte fiets met op de neus een zwarte streep. Waarom? Vind ik mooi!
Uiteindelijk heb ik nu 2 weken langer moeten wachten. Voor deze "overlast" kreeg ik van Ymte de reflecterende letters "QuestXS" op de zijkant van de fiets voor niets. Dat vind ik nou echt erg aardig.

Vrijdag 04-01-'13
Met de trein ging ik vrijdag naar Dronten en daar kwam ik om ongeveer 9:00 uur binnenlopen.
"Aha", zei Jos, "daar is de man die erg graag zijn fiets wil hebben". Altijd leuk, als mensen weten wie je bent :) Misschien komt het ook een klein beetje door de ruim 20 mailtjes die ik het afgelopen half jaar gestuurd heb :(
Er valt ook zoveel te vragen en te overleggen: Welke banden? Wel of niet een dubbele koplamp? Extra reflectie en zo ja: waar? Enz. enz.

Maar goed, terug naar de fiets. Ik loop dus bij Velomobiel.nl naar binnen en daar staat ze dan.......mijn Carbon Quest XS 045. Geen discussie, het is echt een dametje of een meisje. Maar het is een "ze".

Na een beetje kletsen was het al zo half 10 en ik ging er toen toch eigenlijk nog wel van uit dat ik met een uurtje weer weg zou zijn....nou dat werden er dus 4 !!!
Er komt namelijk toch nog heel wat kijken bij de aflevering van zo'n fiets.
 • Vier keer proefrijden. 
 • Voetengaten op maat zagen. 
 • Trapas afstellen. 
 • Ketting verlengen. 
 • Eén teveel gemonteerde of bestelde bidonhouder weer verwijderen. 
 • GPS-dingetje bevestigen. 
 • Neksteuntje vastplakken. 
 • Minivizier plaatsen. 
 • "Goodiebag" (dat is dus gewoon zo'n hele mooie Velomobiel tas) uitpakken. 
 • Uitleg van Jos over alle "goodies".
Tussendoor belde Allert nog voor de koffiepauze en de lunch. Al met al heb ik mij daar dus ruim 4 en een half uur heerlijk vermaakt. Onder lunchtijd hebben we op advies van Theo naar een gedeelte van een Cabaretvoorstelling van Ronald Goedemondt gekeken. Echt hilarisch. Eva lag ook regelmatig dubbel van het lachen.

De terugrit ging zonder noemenswaardige problemen. Bij Elburg reed ik volgens mij niet helemaal goed, want ik kwam echt middenin "de historische stadskern" terecht. Inclusief kkkinderkkkkopjes.
"De bult op" bij 't Harde viel mij nog mee. Net voor de bult heb ik de trapas de halve centimeter, die Jos op mijn verzoek terug had gezet, weer naar voren gezet. Dat had ik beter niet kunnen doen, want ik had de volgende dag goed last van mijn knieholtes. Ik heb nu de plaatsje onder mijn schoenen 4mm naar voren geplaatst; dus nu zit ik weer goed. Waarom de plaatjes naar voren en niet de trapas naar achteren? Ik raakte met de voorkant van mijn schoenen soms de binnenkant van de neus van de fiets en door de plaatsjes iets naar voren te zetten past het allemaal net iets beter. Tja, het houdt inderdaad niet over.......met 1.76m in een XS. Het past wel, maar daar is ook alles mee gezegd.


Maar goed, waar was ik....oh ja, bij de bult. Naar beneden ging ik 68km/u en toen vloog bij het schakelen naar het grote blad de ketting eraf :( Fiets laten uitrollen, ketting er weer op en verder maar weer.
Bij Teuge nog even gestopt, broodje gegeten, Nicolette gebeld, foto's gemaakt, beentjes gestrekt. Nog ruim een half uur fietsen en toen was ik na een zeer enerverende dag weer thuis. Al toeterend en met de alarmlichten aan, reed ik het erf op. De ontvangst was geweldig en iedereen vond de XS erg mooi.

Zwart reflectiefolie reflecteert dus niet echt wit, maar een beetje goudkleurig.Zondag 06-01-'13
De eerste #LOL-tocht van 2013.
Ik was nog wel een beetje zenuwachtig. Waarom? Niemand van de #LOL-groep wist dat ik een XS had besteld. Tijdens al die gesprekken over banden, vizieren, racekappen, enz. enz. heb ik nooit verklapt dat ik ook weer een Quest-rijder zou gaan worden.
In het "orderboek" van VM.nl stond/sta ik vermeld als XXX. Sinds mijn bestelling op 17 juli 2012 heb ik die 3 kruisjes in mijn Twitter-profiel staan. Ze stonden ook al lange tijd op mijn blog bij mijn ODO en sinds een week stond daar ook al QXS45 vermeld. Zo heb ik links en rechts wel kleine signalen afgegeven. Vooral omdat ik dat zelf leuk vond, maar uiteraard ook om te zien of het iemand zou opvallen.....niet dus ;)
De tocht van vandaag ging via Brummen, Laag Soeren, Eerbeek, Loenen naar Beekbergen. Daar was de eerste plek te vinden waar we koffie konden drinken en appelgebak eten.
De vergadering kon geopend worden. Belangrijkste punt dat we besproken hebben: we gaan dit jaar elke eerste zondag van de maand een stuk fietsen :) Ik vond het een goede vergadering. Spontaan ritten aankondigen en rijden werd ook toegejuicht. Misschien een keer naar Oberhausen of toch een tweedaagse? We zullen wel zien. Het allerbelangrijkste is en blijft tenslotte de LOL.

Volgens Pieter Jan is de XS trouwens een "meisjesfiets" of een "kinderfiets".

Toen we wilden vertrekken, had ik een lekke band :( meteen de eerste keer al lek met mijn Durano's :( Waren volgens Ymte toch echt goed lekbestendig. Het vervangen van zo'n biba ging met alle hulp eromheen wel lekker snel. Pieter Jan pakte zijn kleedje. Casper die de buba controleert, Nico die al klaar staat met een pomp. Geweldig.
Maar goed, Arjen en Peter Jan hadden vandaag ook al een lek met hun Kojaks.

Mannen weer bedankt.

Hoe is deze eerste #LOL-tocht met de XS bevallen? Goed.
Ga ik nou ook nog met de Roets meerijden?  Zeker weten, want het gaat toch wel erg gemakkelijk met zo'n Quest ;) Ik moet toch mijn Roets-conditie op peil houden.

 

Van Marc kreeg ik via de mail nog een paar foto's. Deze vond ik het mooist:


15 opmerkingen:

 1. Haa Wim,

  Verrassend, laatste keer dat ik je sprak deed je nog tamelijk duidelijk over jouw voormalige velomobiel-verleden. Des te meer reden om je heel veel prettige en veilige kilometers toe te wensen.

  Groet van Quesjer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgende keer moeten we toch een beetje beter opletten op kleine signalen en 'vreemd' gedrag ;)

  Ik ga er maar vanuit dat dat in jouw geval wel weer even zal duren :)

  Veel forensplezier met je XS45!

  Groet, Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zo'n grote kerel in een XS past.

  Gefeliciteerd en veel veilige kilometers

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wim, gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst en heel veel plezierige km's ermee!

  Enne..., natuurlijk een heel voorspoedig 2013 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wim, van harte gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst, en veel veilige kilometers toegewenst!
  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaaf ding man, gefeliciteerd! Beter kan het jaar niet beginnen.
  Nu wordt het dus naast Wim de roetsende ook Wim de Questende ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi ding hoor, veel prettige en veilige km's toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie fiets Wim. Zal op een volgende LOL tocht haar graag bewonderen. Veel plezierige fietskilometers gewenst.

  Groet, Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Wim, van harte gefeliciteerd met je nieuwe dame. Hoe heet ze?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Quesjer: Tja, na lang wikken en wegen is de balans toch naar de aanschaf doorgeslagen :)

  @Marc: Tja, de volgende "grote aanschaf" zal denk ik wel even op zich laten wachten.

  @Peter: Dankjewel. "Grote kerel"? Volgens mij keek jij toch ruim over mij heen ;)

  @Wijnandt: Dankjewel en jou wens ik uiteraard hetzelfde.

  @Ardi: Dankjewel.

  @Marcus: Van Wim - de roetsende is er maar één. Questende Wimmen zijn er al genoeg :)

  @Mark: Dankjewel.

  @Jan: Ik zal toch ook nog wel eens met de Roets meegaan. Alhoewel ik die waarschijnlijk meer ga gebruiken voor trainingstochtjes tot zo'n 50km. Ik wil met de Roets namelijk weer meer gaan trainen op kortere tochten in een hoog tempo en minder op lange afstanden.

  @Wilco: Hoe ze heet? Ik heb echt geen idee. Volgens mij heet ze XS45. Ik ben niet zo van namen geven aan een fiets. Dan moet zo'n naam eigenlijk al meteen spontaan bij mij opkomen en dan moet het ook nog bij de fiets passen.
  Ik vind nummer 45 echt heel erg leuk, want ik ben 45. Dan heb ik ook nog een rare tik met getallen......4 + 5 is namelijk 9 en 9 is voor mij een soort magisch getal. Daarom vind ik 45 wel een mooi getal. Ik heb haar 4/1/13 opgehaald en als je die cijfers bij elkaar optelt, dan krijg je ook 9. Toeval.....? Geen idee, maar ik heb die datum niet gepland. Ymte stuurde mij een mailtje. In eerste instantie zou ik haar 21/12/12 ophalen. Ook die afspraak was door Ymte gepland. Tel die getallen maar eens bij elkaar op.....juist.....weer 9. Weer toeval.....? Ik weet het niet, zeg het maar. Maar ik vind het wel grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi hoor, ik wens jullie samen veel fietsplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een echt zeer mooie Quest. En grappig dat je dat kon stilhouden.

  Mischien neusde je iets teveel op velomobielBlogs rond om het alleen bij roetsen te houden als je er achteraf bij stilstaat, hehe

  Ik las van je LOL kameraden dat ik je vast nogwel ergens zal tegenkomen met je mooie Quest XS dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hoi Wim,

  prachtige fiets !!

  leuke bijpassende muts ook ... wel een beetje vrouwelijk.....

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey Wim,
  Dat ziet er mooi uit! Ik had stiekem wel een beetje gehoopt dat je in de Solo geinteresserd was ;o) maar ja, de XS mag er ook wel zijn.
  Weel plezier ermee, Olaf

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie dame Wim! Vooral de reflectie! Overdag donker (zwart) en in het schijnsel van verlichting geel/goud. Had ik nog niet eerder gezien. Voor reflectie geldt (vind ik): Je kunt er niet genoeg van hebben, het is als een soort verzekering om op te vallen.

  Succes en veel veilige kilometers!

  Sportieve groet,
  Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen