zondag 20 januari 2013

Therm-ic PowerPack Set Basic op stand 2

Met de Therm-ic PowerPack Set Basic op stand 2 is het mij vandaag gelukt om 25km te roetsen en geen koude voeten te krijgen.

Zouden ze die dingen ook maken voor in de handschoenen? Ik had namelijk wel ongelooflijk koude handen :)

Ik begrijp niet hoe ik vorig jaar met #LOL nog 60km in de kou heb kunnen rijden. Ben ik dan nu al een watje geworden door de XSIk vond het echt niet te doen :( 
Man/vrouw* wat was het koud. (* doorhalen wat niet van toepassing is)

Mijn gemiddelde was vandaag 20km/u. Zo langzaam heb ik nog nooit geroetst. De wind was echt zo ongelooflijk snijdend koud. Ik kwam pal tegen de wind in bijna niet meer vooruit.
Een max. van 31 is trouwens ook niet echt spectaculair. 

Thuis aangekomen heb ik bijna 5 minuten met mijn handen onder de koude kraan gestaan. En dan te bedenken dat ik in de XS nog steeds een betrekkelijk dunne hardloopbroek, een ondershirt met korte mouwen en een Odlo bovenshirt met lange mouwen aan heb. Ik heb wel handschoenen aan in de XS, want ook in de XS krijg ik koude handen. Bij lange na niet zo erg als op de Roets, maar toch...

Ik fiets trouwens nog steeds zonder het afdek-deksel van de XS. Door het mini-vizier heb ik er blijkbaar nog geen behoefte aan.

Naast het ww-verkeer, inclusief omweg, heb ik nog nauwelijks met de XS gereden. Er moet toch ook geroetst worden ;)

Afgelopen vrijdag stopte de snelheidsmeter/kilometerteller er opeens mee. Het is een draadloos model en thuis ontdekte ik dat de teller het wel deed als ik 'm naast het voorwiel hield. In de fiets niets :( 
Gisteren deed het ding het weer gewoon. Ook in de XS.

Dat was het weer, tot de volgende tocht.

9 opmerkingen:

 1. Wat doe je ook op zo'n open fiets? ;-)

  Ook ik heb tot nu toe alle koude dagen dekselloos gereden. Behalve koude handen (de eerste kilometers) altijd heerlijk warm gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n minivizier werkt verbazend goed in praktijk hoor, wat snelheid betreft.

  Ik heb nooit gemiddeld sneller gereden dan met een mini vizier op een zomeravond bij ~25 graden celsius. Dat was een rit met open Strada die continue niet onder de 45 km/u kwam, en 41 km/u gemiddeld klokte op de dijk.

  Ik heb dat nooit meer gezien, zelfs op de race met kap was ik langzamer. Tuurlijk was het toen kouder, andere wind enz enz. Maar het geeft aan dat die mini vizieren erg goed werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wim,
  Toch stoer dat je het nog probeert zelfs. Mijn 222 staat dus nog op 3 wielen. Maar de Noomad vind ik echt geen aanrader in de sneeuw.
  Normaal zou ik zonder roetsen erg onrustig worden. Maar iets daarvan wordt goedgemaakt door aanschaf van een 2dehands fitness-station (E150,-). Met lat-pulley.
  Vandaar! Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze maken zo ook handschoenen, en zelfs sjaals. Kijk eens op
  http://www.thermokledingplaats.nl/verwarmde-handschoenen-c-1841.html?src=LHC_homepage
  ik weet wel niks over de kwaliteit. Ik heb sinds drie dagen verwarmde zolen van Therm-IC, voorlopig nog niet tevreden, gisteren voor het eerst gebruikt, opgeladen zoals voorgeschreven en maar 40 minuten warme voeten gehad. Deze week nog testen en anders ga ik er terug mee naar de winkel. Therm-IC zou echter wel failiet zijn heb ik vernomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi wim,
  Ook vandaag door de koude geroetst, geen koude handen,
  http://www.phdesigns.co.uk/mitts-boots-hats.php?cat=117
  Wel koude voeten ;-). En heel erg langzaam. Had je een sneeuwvrij pad gevonden of durf je over sneeuw te rijden? Gr monique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Wim,

  Die draadloze teller kon best eens problemen hebben met het inzakken van de batterijspanning door de kou. Eenmaal opgewarmt loopt de batterijspanning ook weer terug naar normaal en functioneert het weer.

  Verwarmde voetzooltjes zit ik nog tegen aan te hikken, moet bekennen dat met de sneeuw de laatste tijd het verrekte koud is. Andersom je moet er volgens mij 8 penlites voor laden en mijn lader kan er maar 4 tegelijk aan :$.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Pieter: dankjewel voor de tip.

  @Monique: veel sneeuw lag hier toen nog niet. Ik ging dus ook niet erg hard meer. Ik durf inderdaad wel in de sneeuw te roetsen.

  @Nico: dankjewel voor je uitleg. Ik heb ook een lader voor 4 batterijen, maar dan laad ik ze dus gewoon na elkaar op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Probeer anders eens goede kwaliteit verwarmde kleding. Ik heb jaren lopen kloten met goedkope prut omdat ik nooit veel geld wilde uitgeven aan verwarmde handschoenen en verwarmde sokken. Vorig jaar was ik het zo zat om het koud te hebben dat ik er wat extra geld tegenaan gesmeten heb en heb er geen seconde spijt van gehad. Bekijk het spul maar eens op www.verwarmdehandschoen.nl. Niet goedkoop, wel het beste wat je kunt kopen. Ik had het jaren eerder moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen