zondag 21 april 2013

Samen een rondje is toch ook best leuk :)


Vanmiddag was het hier toch echt gewoonweg heerlijk zonnig weer.

Dat wordt dus een rondje roetsen, dacht ik al meteen na het wakker worden.

Eerst nog even met mijn vrouw en de meiden om de tafel om het over de vakantiebestemming te hebben. We zijn er bijna uit.

Ongemerkt was het toch al weer iets later geworden; dus eerst maar even iets gegeten.

Ik was niet van plan om een erg lange tocht te gaan maken en na mijn vraag of ze mee wilde, bleek mijn vrouw hier toch nog enigszins onverwachts mee in te stemmen.

Leuk.

Voor mijn vrouw is fietsen namelijk iets dat je doet als je ergens naar toe gaat. Bijvoorbeeld voor het woon-werkverkeer, want daar gebruikt ze haar fiets al een aantal jaren voor. Zomaar een rondje fietsen doet ze eigenlijk nooit.

Nu dus wel. Tenminste, dat is de bedoeling. Ze pakt haar E-Fuenda/Mistral. Oei, lekke band. Gelukkig het voorwiel. Het achterwiel is echt veel te veel gedoe met die zware motor erin. Ik weet niet wat er de laatste tijd aan de hand is met die ventielen van de Schwalbe binnenbanden. Voor de zoveelste keer een probleem bij het ventiel. Nu niet het ventiel zelf, maar net naast het ventiel. Niet te plakken dus. Enkele reis grijze container dan maar. Toch weer een euro of zes. Jammer.

Tien minuten later zijn we dan toch echt onderweg. Best gezellig. Samen zomaar een rondje fietsen. Dat doen we eigenlijk nooit. De meiden zijn ondertussen oud genoeg om alleen thuis te blijven. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar.


Onderweg nog even gestopt bij Kasteel De Nijenbeek.

Volgende week zijn we 20 jaar getrouwd en bij deze ruïne zijn toen een aantal trouwfoto's gemaakt.

Op de foto hiernaast staan onze fietsen bij het Slot Nijenbeek. Wij staan er dit keer niet bij op :)


Na heerlijk 30km te hebben geroetst en gefietst zijn we weer thuis. Dit gaan we echt vaker doen.


Bij gebrek aan fietsschoenen heeft ze met haar hardloopschoenen gefietst. Misschien wordt gewoon een rondje fietsen nog wel zo leuk, dat er ook nog een keer fietsschoenen komen.

3 opmerkingen:

 1. Ja, gezellig moeten jullie meer doen!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hoor...als ik met mijn vrouw ga fietsen zit zij altijd hoog ( normale fiets ) en ik laag. Net iets minder gezellig.

  Ik hoop dat nog eens te veranderen maar word steeds gewezen op het feit dat mijn oudste dochter weldra ook op een normaal fietsje mee moet fietsen, en dat vermoedelijk beter gaat/acceptabeler is als 1 ouder het voorbeeld geeft. Geen idee of dat echt zo is, maar mijn vrouw vind dat en ik accepteer dat.

  Waar een toekomst is zijn ongetwijfelt mogelijkheden....ik kon ook niet voozien in zo'n gekke banaan te gaan rijden jaren eerder...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, bij het lezen van deze blog ging er van alles door mij heen. Ik zal niet alles noemen, te prive.
  Ik besef me dat er eigenlijk best wel veel fiets-weduwnaren zijn. De man fietst met hart en ziel en vrouwlief zie je nooit.
  Marloes en ik fietsen eigen heel vaak samen. Hoewel we er ook wel eens individueel op uit trekken.
  Ooit had ik wel het voortouw met treffens, toertochten en....roeifietsen.
  Nu is het eerder andersom. Marloes roeit veruit het meest. Treffens (volledig) bezoeken is sinds afgelopen Paastreffen door haar van mij overgenomen. Toertochten rijden we voor onszelf vaak samen maar ook in verenigingsverband. Zelfs wedstrijden neemt ze de (roei-)handschoen op waar ik hem juist heb teruggegeven. EK roeien is haar ding geworden ipv de mijne.

  Over vakanties.
  Jarenlang was zuid Frankrijk ons auto doel. Nu is het als vanzelf dat het een fietsvakantie wordt. Met de Tent! Ook dat was nooit haar favoriet. Nu is het zelfs een sportieve Hillenberg en ze kan hem zelf alleen opzetten.
  Eigenlijk doen we alles met de (bak-, lig-, rechtop,-, vouw,- ) fiets. En veel samen dus.
  Zo kan het dus gaan na verloop van ruim 22 jaar....;-)

  BeantwoordenVerwijderen