zondag 1 juni 2014

Ruim 100km LOL

Wat gaat zo'n maand toch snel...........en zo was het opeens weer de eerste zondag van de maand: 01-06-2014

Met 7 VM-en en 2 open liggers gingen we vandaag op stap. Casper, Nico, Arjen, Pieter Jan, Lorenz en Nico met de Quest, Ed met de Strada, Marc met de M5CHR en ik uiteraard met de 209 Roeifiets.

Na buiten eerst een 'staande receptie' te hebben gehouden over DF-en, VeloTilten en allerlei ander VM-nieuws, gingen we toch eerst nog even binnen koffie/thee drinken.

Na enig LOLleriaans overleg gingen we richting Lathum. Via allerlei dijkweggetjes en soms wat (gedachten)kronkels kwamen we uiteindelijk daar waar we wilden zijn.
Bij restaurant/pannenkoekhuis 'De Kommensaal' hebben we heerlijke appeltaart gegeten en de koffie was ook sterk genoeg. Als ex-jarige Job mocht ik dit keer de betaling voor mijn rekening nemen.Vanwege de felle zon had ik mijn bidons heel handig in de schaduw gezet :(

Plaspauze
 
Het gaat om de voeten/schoenen van Ed.

Via een volgend dijkweggetje reden we naar Westervoort en naar Loo. In een ver verleden heb ik in die omgeving gewerkt en ik herkende toch nog wel het één en ander. In Duiven hebben we zelfs 2 jaar gewoond, maar daar is daarna zoveel gebouwd en veranderd dat ik mij regelmatig in een andere plaats waande. Ze hebben daar tegenwoordig ook een Lidl en dat was wel handig, want ik ontdekte opeens dat ik mijn bidons in Lathum in de schaduw had laten staan :( Nico kwam met de tip om bij de Lidl water te kopen. 6 flesjes voor €0,75 :)

Na wat 'misrijden' en/of miscommunicatie gingen we richting Zevenaar. Uiteindelijk kwamen we weer op de doorgaande weg van Westervoort naar Doesburg en ik was op dat moment weer behoorlijk in de buurt van mijn bidons ;) LOL zou LOL niet zijn of de mannen gingen allemaal met mij mee om de bidons weer op te halen. Nogmaals: allemaal bedankt.
We moesten dus echt wel een stukje omrijden en ik vond dat het tempo wel iets omhoog kon. De armen en de benen voelden goed en de snelheid lag nu meestal net boven de 30.

 
 

Via het pontje Rheden-Rhederlaag kwamen we door Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren en Leuvenheim weer in de buurt van Zutphen.

Met een 'tot volgende week' of  'tot CycleVision' namen we afscheid van de helft van LOL.
Ed, Arjen, Pieter Jan en ik reden het laatste stuk samen.

De afstand is op de MIO altijd anders dan op het tellertje.

Met 100km op de teller stond ik weer bij mijn huis op het erf. Minder vermoeid dan ik had verwacht en zeer voldaan.

3 opmerkingen:

 1. hoi Wim, leuke foto's !
  Heb je trouwens enig idee waarom alle koeien van links naar rechts grazen ?
  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Koeien staan vaak tegen de wind in. Ook handig om hun eigen vette scheten niet te hoeven ruiken :)

   Verwijderen
 2. Dank voor deze blogpost Wim :)

  Ik heb gisteravond nog even snel deze videocompilatie van de LOL-tocht gemaakt:
  http://www.youtube.com/watch?v=2vOxiBaDjkw

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen