maandag 25 mei 2015

Geen GTDP met LOL, wel een rit van 80km met de 209

Als reactie op het bericht van MooiGeelIsNietLelijk heb ik geschreven:
Ooit, hoop ik ook aan een mega-tocht van LOL te kunnen deelnemen. Op dit moment moet ik sowieso nog 2 dagen herstellen van een >150km-tocht. Het rijden van het dubbele zal dus nog wel even op zich laten wachten......helaas :-(

Tja, wat wil en kan ik daar verder nog over zeggen. Via de LOL-whatsapp-groep en Twitter zag ik allerlei berichten voorbij komen over de Mega-tocht en dan vind ik het toch wel erg jammer dat ik (nog) niet aan zo'n tocht kan deelnemen. Met enige jaloezie lees ik nu dan ook alle mooie verslagen van de tocht.

Om het voor mijzelf  'nog enigszins dragelijk te maken' moest en zou ik vandaag een iets langere tocht met de Roeifiets gaan maken.
Dus roeide ik tegen de wind in langs de IJssel richting Veessen en daarna naar Marle om uiteindelijk bij het gehucht Werven de 209 om te draaien. Op de teller stond op dat moment 40km en daardoor zou het dus een tocht worden van 80km. Ik moest tenslotte ook weer terug nar huis.


De heenweg ging echt probleemloos. Uiteindelijk stond ik na 40km tegen de wind in geroeid te hebben stil met een gemiddelde van 23,5km/u.

Terug naar Veessen ging heerlijk met een windje in de rug. Na verloop van tijd kreeg ik echter last van mijn liezen. Een teken dat ik toch iets te hard tegen de wind in geroeid had. De volgende 10km heb ik geroeid op een manier zoals ik al lang niet meer geroeid heb. Ik zet dan het verzet iets zwaarder en blijf na elke slag even in het stoeltje liggen. Heel lang geleden kon ik nog niet constant roeislagen blijven maken en roeide ik eigenlijk altijd zo. De pijn in de liezen begon iets af te nemen en de laatste 15km kon ik weer 'zo goed als gewoon' mijn roeislagen maken. Vind ik toch fijner.


Veessen: een mooie omgeving met erg mooie boerderijen

Thuisgekomen stond er inderdaad 80km op de teller en had ik een tevreden gevoel.
Ik heb hier 3 uur en 25 minuten over gedaan.Voor de liefhebber: in Veessen staat een molen die nog vaak in bedrijf is.

Tip: Klik op de eerste foto en klik dan snel door naar foto 2, 3, 4 en 5.
 
 
 
 

Tot de volgende keer maar weer.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Wim,

  80 kilometer roeifietsen doe ik je anders ook niet na hoor, Wim. Petje af!

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel.

   Die 300km gaat mij ooit wel lukken. Herstellen van >100km fietsen duurde in het begin wel 4 dagen, nu nog maar 2.
   Er is duidelijk sprake van progressie, maar ja.....dat duurt altijd te lang hè :-)

   Verwijderen