zondag 1 november 2015

ORP Smart Horn en Boem met LOL


ORP Smart Horn

Soms loop je eens ergens tegenaan en dan wil je het graag hebben om aan/op/in je fiets te hangen.

Dat had ik met de ORP. Wat een geweldig grappig lampje/toetertje is dat. Sinds kort op het stuur van mijn Roeifiets te bewonderen. Leuk geluid, niet te opdringerig. Goed te horen. Weer eens iets anders, dan een bel.
Meer info: klik hier.

 Van zo'n lampje word je toch gewoon blij  ;-)

Links gefotografeerd zonder flits.Rechts gefotografeerd met flits.
Geeft ook nog eens enorm veel licht.


LOL

Vandaag was het LOL-time. De eerste zondag van de maand en op de Markt in Zutphen was het weer een drukte van belang met al die ligfietsen en die ene roeifiets.

 

René was uit Deventer gekomen om voor de eerste keer met LOL mee te rijden. Hij rijdt op een Fujin.
Frank heeft in het verleden al een aantal keren meegereden en na een verblijf in het buitenland werkt hij nu zelfs in één van de 'Velomobiel-tempels' in Dronten. Hij reed mee in de crèmekleurige 'Probeer-DF'.
Martin uit Eerbeek vergezelde ons nu voor de 2e keer wederom op zijn stalen M5 LowRacer.
In Doesburg zouden we Frank (blauwe DFxl) en David (blauwe M5 MidRacer) bij De Waag treffen.
Frank woont sinds kort in Arnhem en hij wilde graag met zijn zoon meerijden. Leuk, daar is LOL voor.
Er waren dit keer uiteraard ook genoeg oudgedienden aanwezig.
Marc op de M5 HighRacer. Quest: Casper, Lorenz, Nico en Arjen. Strada: Edwin. QuestXS: Hendrie.
Thys 209 Rowingbike: Ik.
Volgens mij ben ik zo niemand vergeten.We gingen dus naar Doesburg, via ons favoriete dijkweggetje. Heerlijk. De appeltaart was trouwens ook weer heerlijk. De koffie ook. Daarna werd het een omgekeerd 'Zwaan-kleef-aan-verhaal'. Telkens bleek er weer ergens iemand te zijn afgehaakt, soms had ik dat echt kilometers later pas in de gaten. Het gemiddelde lag deze tocht naar LOL-begrippen aan de lage kant. Het is echter altijd goed om de langzaamste rijder het tempo te laten bepalen.


En toen was er ook nog een harde BOEM. Nico werd ingehaald voor een wegversmalling en de automobilist wilde een beetje dwars door Nico heen, toen hij moest uitwijken voor een tegenligger. Tja, dat lukte niet en toen hoorde ik een harde schreeuw en in de spiegel zag ik een omgekiepte Quest. Het bleek gelukkig allemaal wel mee te vallen, maar Nico moet uiteraard nog wel even goed kijken of en hoe groot de schade is.
Bij thuiskomst staat er 75km op de teller. Mannen, weer bedankt.


LEIDEN

Sinds een week woont onze oudste dochter in Leiden. Erg mooie stad. Leuk en bijzonder om daar samen met ons hele gezin en haar vriend de boel te verkennen en haar kamer in te richten. Weer een hele nieuwe fase in ons leven en ook hiervan geniet ik intens.

 De Kamer en Het Uitzicht
 Het Universiteitsgebouw
 
 Prachtig bruggetje
Prachtige meiden


HERFST Deze hovenier vindt het nodig om 1x per 3weken een groot gedeelte van de dag zijn bestelbus + aanhanger op de openbare weg te parkeren, terwijl hij aan het werk is bij de eigenaar van een enorm huis 
met een nog 'enormere' ruimte waar meerdere bestelauto's en aanhangers tegelijk kunnen parkeren.
Ach ja, sommige mensen :-(

Tot de volgende keer maar weer.
6 opmerkingen:

 1. Mooi plaatjes weer... tja kleine meisjes worden groot :-)

  Vervelend zo'n ongeval met de LOL.. je snapt nooit waarom mensen gaan inhalen op lastige punten...je zal ook eens even wachten..oei..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig was de snelheid laag en was er geen lichamelijk letsel.

   Verwijderen
 2. Leuke combinatie van lamp en toetertje, klinkt nog leuk ook! En zo'n vervelend ongeval loopt dan gelukkig goed af, hopelijk heeft die chauffeur ook even een leermoment gehad..........
  Weer een stap verder naar de zelfstandigheid voor een van je dochters, leuk dat ze kunnen studeren!
  Ook in Nederland mooie herfstkleuren ondertussen zie ik.........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De chauffeur legde in eerste instantie de schuld bij Nico en het argument dat hij aanvoerde was natuurlijk dat hij hem niet had gezien :-( Dat hij een minuut daarvoor nog achter een hele sliert met van die gele en witte dingen had gereden, was hij alweer een beetje vergeten blijkbaar. Die sliert reed trouwens op het moment van de aanrijding nog voor een deel voor hem en dus ook nog naast hem.
   De politieagent begon nog over het feit dat wij als fietsers niet netjes op het fietspad hadden gereden, het was echter zo'n 'fietssuggestiestrook' en daar past een Quest nauwelijks 'in'.
   Al met al hebben we daar toch wel bijna drie kwartier stil gestaan, het zal onderweg naar je werk gebeuren :-(

   Verwijderen
 3. Dan zullen ze van tijd tot tijd misschien mij voorbij zien fietsen in Leiden. Ver van huis, maar toch het vertrouwde beeld van de Quest, net als die van paps.
  Leuk, divers leesvoer, dit artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ga ik vast nog wel nog wel een keer een foto via de whatsapp krijgen :-) als bewijs dat er zelfs in Leiden van die 'idioten' rondrijden ;-)

   Dankjewel voor de laatste opmerking.

   Verwijderen