vrijdag 29 juli 2016

Vakantie


Eerste vakantieweek

De afgelopen twee jaar ging ik op maandag (mijn eerste vakantiedag) naar velomobiel.nl. Op die manier start op een ultieme manier mijn vakantie. Dit heb ik dus twee jaar geleden per ongeluk ontdekt, omdat ik toen met de XS voor controle naar velomobiel.nl moest. Door 'even' op en neer naar Dronten te rijden. ben ik direct met mijn hoofd weg van mijn werk. Voorgaande jaren ging ik vaak in die eerste vakantieweek nog het één en ander afronden. Nu dus niet meer.

Deze maandag was ik echter veel te moe voor een retourtje :-( 
Dit had vooral te maken met een erg drukke laatste werkweek en het feit dat CV net in het weekend daarvoor plaatsvond. Maandag werd dus een heerlijk klungeldag. Ook leuk. Dinsdag, woensdag en donderdag ben ik druk geweest met heggen snoeien/knippen en roeien.

Op vrijdag was de batterij weer zoveel opgeladen dat ik naar Dronten kon voor een 'grote beurt'.

 Teuge

Voor Elburg is er natuurlijk eerst nog dat leuke heuveltje bij 't Harde. Heerlijk. Een goede reden om via deze route te rijden. Sorry Paul. Tegenwoordig rijd ik er op het middelste blad tegenop. De vm-conditie is in drie jaar tijd toch echt wel vooruit gegaan. Naar beneden is uiteraard ook erg leuk. Toch weer even de 70km/u aangetikt.

 De Polder


Het werd echter een heel klein beurtje. Ik heb nu in drie jaar ruim 16.000km met de XS gereden en dat is natuurlijk nog niet zoveel. Ik vind het echter vooral prettig dat een aantal zaken even gecontroleerd wordt, zoals spaakspanning, remtrommels, veerpoten, enz., enz.
Theo en ik hebben samen ook nog even gekeken naar wat er in de toekomst aan lamineer-herstel-werkzaamheden bij de XS moeten plaatsvinden. Ook dat viel mee. Bij de voetengaten zat een scheurtje en hij gaat de lange kanten van de voetengaten verstevigen, zodat daar geen scheuren kunnen ontstaan. Ik heb voor mijn rugwervels een sleuf in mijn stoel gezaagd en daardoor is de stoel te slap geworden. Dit gaat Theo binnenkort ook aanpakken.
Bijna thuis

Roeifietsen


Heerlijk Roeifietstochtje via Beekbergen


Tweede vakantieweek

Deze week ben ik met ons gezin naar Brugge geweest.
Erg leuk: een stadsvakantie. Kan ik iedereen aanraden. Zie de foto's.
Als roeifietser is het uiteraard erg belangrijk dat je altijd weet waar Middelburg ligt  ;-) 
 
 Belfort

 Pokémon GO in BruggeDerde vakantieweek

Op zondag 24 juli ben ik met mijn vrouw naar Bree gereden. De reden komt in de volgende blogpost.

Tipje van de sluier

Maandag hebben we onze oudste dochter naar het station gebracht. Ze gaat ruim twee weken met twee vriendinnen op Interrail. Ze gaan vooral naar de net niet populaire steden. Vind ik wel cool.


Dinsdag heb ik de XS in de auto gezet en ben naar Dronten gereden voor de lamineer-werkzaamheden. Theo zou de voetengaten en de stoel verstevigen. Vooral bij de stoel moet dit eerst uitharden, voordat je er weer op kunt gaan zitten. Vandaar dat ik met de auto ben gegaan.

Zou er ook een Quest in onze auto passen?

Het was weer een gezellige ochtend. Marcel B kwam nog met zijn Strada langs. Zijn fiets bleek bij aflevering niet goed te zijn uitgelijnd. Eén voorband was helemaal afgesleten. Vandaar dat ik bij aanschaf van de XS ook zo'n wielspoormeter heb gekocht en met de 'Peter-de-Rond-aanpassing' is het uitlijnen van de voorwielen echt een lachertje geworden.
Ook kwam de jongste vm-rijder (15?) nog even langs voor een paar aanpassingen. Als ik het goed heb onthouden is ze 1.54m en ze rijdt met de XS naar school van Lelystad naar Kampen. Dat is ongeveer 70km per dag. Wow.
Dan was er ook nog een Quest-rijder die na een gesprekje van 5 minuten buiten bij zijn fiets met Theo weer binnenkwam en vertelde dat hij een Strada had gekocht. Inderdaad, in die 5 minuten.

's Avonds moesten we nog even 115 hooibalen naar de schuur sjouwen. Gelukkig hoeven we alleen maar de straat over te steken. Het 'hooiweiland' ligt namelijk aan de overkant.


Vanwege het bezoekje aan Bree staat hier nu een fiets te koop. Zie: klik hier en hier


Groene Fuenda (Mistral) E-bike -->ook geschikt voor kleine mensenTot de volgende keer maar weer.

Dan meer info over ons bezoekje aan Bree.12 opmerkingen:

 1. Aha, een Mango erbij voor mevrouw............Leuk! ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. den fiets rijd nu weer topie hoor
  ja 70 km/h per dag op die leeftijd.. petje af hoor hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even voor de volledigheid: Ik reed 70km/u en de jongedame in kwestie rijdt 70km.

   Verwijderen
 3. Voetengaten verstevigen is erg effectief. Ik heb dat ook laten doen, maar trap er soms nog keihard tegenaan (voetengaten zijn al paar keer groter gemaakt), maar het carbon gaat niet meer stuk. De uitlijning laat ik ook altijd controleren, maar daar is nooit iets mee mis. Als de uitlijning goed is en je geen stoepranden raakt valt er nauwelijks iets bij te stellen volgens Theo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik fiets al 4,5 jaar zonder ooit de uitlijning bij te stellen. Die is nog steeds perfect...

   Verwijderen
  2. Piet en Paul, toch ben ik blij met mijn wielspoormeter en met de aanpassing van Peter de Rond kan ik veel preciezer de uitlijning afstellen.

   Paul, mocht je toch een keer willen uitlijnen, dan heb ik een voor de Strada geschikte wielspoormeter.

   Verwijderen
 4. Ja Wim als je via Gortel rijdt kun je helaas niet met 70 per uur naar beneden ;-). Ik heb overigens nog een kleine verfijning voor deze mooie Gortelse route op het oog...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd. Ik ga graag weer met je mee die kant op. Samen met jou kan ik tenminste ultiem olfen :-)

   Verwijderen
 5. Hoi Wim, voor wanneer staat je volgende blog gepland? Ben toch wel benieuwd naar jouw verhaal over die rode mango uit het Zuiden. Groets, Jaap

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt eraan, nog even een paar foto's maken van de E :-)

   Verwijderen