dinsdag 5 september 2017

LOL zonder RijsigersRIJS 2017

Tja, de RIJS-gangers (Marc Edwin en Casper) waren na hun tocht van afgelopen zaterdag toch te vermoeid of ze lagen te laat/nog in bed om aan de LOL-tocht van zondag mee te doen. Of ze hadden andere verplichtingen (Arjen).


LOL

Eigenlijk kwam dit zondag wel goed uit, want we hadden gasten. Als de vier Rijsigers ook hadden meegereden met deze september-tocht, dan was het wel een erg lange rij geworden.


Wie waren er dan wel?

Ymte kwam weer een keer vanuit Dronten meerijden en hij bracht onverwachts jr. mee. Pieter zorgde er in zijn eentje voor dat de gemiddelde leeftijd van LOL met bijna 5 jaar naar beneden kelderde. In het kielzog van de twee Sijbrandij's reed ook Frank weer een keer mee. Altijd gezellig en voor de eerste keer 3x een DF bij LOL.

MarcoL was uit het verre Alphen aan den Rijn richting het oosten gekomen in zijn prachtige QuattroVelo.

Koen bleek met zijn Strada precies een jaar geleden ook al een keer te hebben meegereden, toen was er volgens hem ook kermis. Dat er in Zutphen elk weekend kermis is, ging er toch niet helemaal in bij Koen.

Roef (oranje Strada) heeft al verschillende malen meegereden en bleek nog fit genoeg te zijn na een retourtje Nijmegen-Amsterdam-Nijmegen. Klik hier

Helemaal nieuw bij LOL was PeterH uit Doetinchem in zijn Mango. Hij heeft nog een prachtige C-Alleweder te koop staan, mocht er iemand interesse hebben......ik heb zijn telefoonnummer.

Johan uit Nijmegen is zeker niet meer nieuw te noemen, ik vind het altijd weer fijn als hij ons met zijn gezelschap komt verblijden. Hij reed zondag mee in zijn Quest. Hij is in blijde verwachting van een QV.

Ben in zijn mooie blauwe Quest is ook niet meer te betitelen als gast. Ondertussen begint hij een vaste factor van LOL te worden.

En dan waren er natuurlijk ook nog 'Harde-Kern-Leden' aanwezig:  
Paul en Pieter Jan in hun vm,  Martin en Emil op de open liggers en Nico en ik op de Roeifiets.


Weer 15 rijders 
Dat is nu al 3x op een rij
Het gaat goed met LOL
11 vm-en en 4 open liggers


Maar ja, alle routemakers lagen nog op één oor. Normaal gesproken tovert onze captain Casper altijd wel ergens een route uit zijn hoge hoed/computer. Of Marc, die kan dat ook erg goed. Nog een reserve routemaker is Arjen. Hij pakt gewoon een stel knooppunten, gooit die in zijn telefoon en hup daar gaan we.

Heel vreemd, maar iedereen scheen een beetje naar mij te kijken bij het woord route. Geen idee waarom.
Ik keek nog eens naar Paul, maar die vond dat hij toch echt op zijn oude vertrouwde plekje achteraan hoorde te rijden. Pieter Jan gaf ook niet echt blijk van inspiratie. Emil en Martin negeerden mij gewoon volledig ;-) en Nico kwam zelfs niet eens op het idee dat hij misschien ook de weg zou kunnen weten.

Tja, ik had toch ook echt geen route bedacht. Ik was de gehele zaterdag op stap geweest om de kamer van onze middelste dochter ingericht te krijgen en daarna ook nog druk geweest met de inrichting zelf.

Dus dan maar een route uit het hoofd. Is ook niet echt een probleem voor iemand die al ruim 7 jaar ongeveer 2x per week routes rijdt binnen het rondje Arnhem - Doetinchem - Lochem - Zwolle - Barneveld - Ede - Arnhem.

Via een rondje Achterhoek reden we naar Bronkhorst (zonder c) en langs ons beroemde LOL-dijkweggetje reden we in een prachtige kleurrijke sliert naar Doesburg.

"Iedereen koffie en appelgebak dan maar", riep ik nog optimistisch bij De Waag. Het leek er wel even op, maar toen bleken er toch nog een paar theedrinkers te zijn. Ymte had opeens het lef om de appeltaart links te laten liggen en voor de huisgemaakte monchoutaart te gaan, vanuit mijn ooghoeken zag ik die taart voorbij komen en ik besloot ook 'vreemd te gaan'. Was beslist geen slechte keuze, want deze taart bleek ongelooflijk lekker te zijn.

Met ondergetekende als routeleider namen we iets meer tijd voor de pauze. Bleek iedereen prima te vinden en op een bepaald moment gingen er vanzelf mensen betalen en was het moment van vertrek aangebroken. Bij aankomst hadden we al veel bekijks en bij het vertrek was dat al niet anders.

Paul begeleidde ons nog even de goede kant op naar De Posbank, maar voor de eerste echte beklimming bleek hij via een klein zandpaadje opeens huiswaarts te gaan. Paul vindt klimmen in de Strada echt niet leuk of in ieder geval niet echt leuk. Deze begeleiding was trouwens nodig, omdat de verkeerssituatie rondom Dieren constant aan verandering onderhevig is. Klik hier

Emil, Roef, Koen en Johan waren trouwens in Doesburg al afgehaakt. We gingen dus met z'n tienen omhoog. Nou ja, een klein beetje dan. Aan de echte Posbank-beklimming zijn we niet toegekomen, want een andere anti-klimgeit wilde niet echt klimmen naar Het Paviljoen met zijn Roeifiets. Dat was ik dus niet  ;-)  Ik vind klimmen met de Roeifiets namelijk wel heel erg leuk.

Via de Lange Juffer en de Schaapsallee gingen we lekker hard naar Laag Soeren. Daar haakten Ymte, Frank, Pieter en Martin af. En toen waren we nog met z'n zessen. Marco hebben we bijna bij zijn overnachtingsadres afgezet en Peter reed als nieuweling weer helemaal mee naar Zutphen. Hij is ondertussen opgenomen in de LOL-whatsappgroep.

Het was weer een geweldige LOL-dag. Mannen, bedankt.


3 opmerkingen:

 1. Ymte niet in zijn groene XL? Dan moet de schade aan de muts toch wel wat ernstig geweest zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel hoor. Ymte zat gewoon in zijn groene DF.
   Pieter in een grijze en Frank in een blauwe.

   Verwijderen
 2. Bij het lezen voelt het toch een beetje alsof ik er bij ben geweest die dag... :-) Bedankt voor dit verslag Wim!

  BeantwoordenVerwijderen