vrijdag 30 september 2011

Garmin GPSmap 60CSx op de roets

Vandaag heb ik voor het eerst een rondje geroeid met de GPS.
Tijdens vakanties en op onbekend terrein rijd ik al jaren rond met een routeplanner in de auto, maar ik had nog nooit zo'n ding op de fiets gehad.

Het is echter niet alleen een routeplanner, het is veel meer. Echt bijna alles kun je met de Garmin GPSmap 60CSx bijhouden. Het is een klok, kilometerteller, snelheidsmeter, enz. in één.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt bijgehouden. Erg handig is natuurlijk de "Tracklog" als je op onbekend terrein bent. Zo kun je altijd weer bij het beginpunt uitkomen. Vooral op vakantie lijkt mij dit heerlijk.
Hierboven en hiernaast zie je hoe de Garmin GPSmap 60CSx  op de roeifiets is bevestigd.

Het beugeltje van Derk Thijs is echt fantastisch en wat een verbijsterend toeval dat hij nou net dat beugeltje "op de plank" had liggen voor de gps die ik net gekocht heb.

De originele snelheidsmeter/kilometerteller heb ik uiteraard verplaatst.

De ontwerper van deze roeifiets (Derk dus) heeft al rekening gehouden met mensen die met een gps willen gaan rondrijden, want er zit standaard al een tweede bevestigingsmogelijkheid voor de originele snelheidsmeter/kilometerteller. Op de foto's is goed te zien hoe netjes het allemaal zit.


Het past nu trouwens allemaal maar net.
Met de originele Garmin bevestigingsconstructie paste het dus net niet, want dan komt de revolverring precies tegen de rand van de Gps-houder aan. Op de rechter foto is goed te zien hoe rakelings de revolverring langs de Garmin GPSmap 60CSx gaat.

Mocht je dit lezen Derk, nogmaals bedankt.

1 opmerking: