zaterdag 24 december 2011

Een heerlijk zonnetje.....het leek wel voorjaar!

Echt een heerlijk zonnetje!

Net na twaalven stap ik op de Roets om in een heerlijk zonnetje te gaan roetsen/roeien.Zonder zonnebril, merk ik na een paar honderd meter, als ik op een weg rijd met de zon vol in mijn gezicht.
Ach de weggetjes hier wisselen zo vaak van richting, dat ik nooit lang met dichtgeknepen ogen hoef te rijden.

Mijn Devold Merinowol Expedition Heren Thermoshirt Zip Zwart maat M heb ik geruild voor een S. De M was te lang en te wijd. Toen ik van huis wegreed, was net de S bezorgd (in de brievenbus). Maar om nou weer te gaan omkleden, vond ik te gek. Dus toch maar gewoon met de Craft op pad. Echt koud is het ook niet; dus dat moest wel lukken.

De Odlo Evolution X Warm Thermobroek heb ik ook niet aangetrokken. Daar is het toch echt nog niet koud genoeg voor.

De Devold Grijze Wollen Wanten Latitude maat XL zijn al wel binnen, maar ook daarvoor is het nu te warm.
Ik draag nu een Fleece handschoen met Windstopper. The North Face Handschoen Pamir WS.

Het wordt vandaag een kort tochtje, want ik wilde ook nog naar Vos in Gorssel. Daar was namelijk afgelopen week een uitverkoop met soms zelfs 80% korting. Helaas viel dit erg tegen. Heel veel mooie spullen te koop, zonder korting. En ook nog een paar rekjes met "rommel" voor weinig geld. Maar ja, rommel wil ik ook niet thuis in mijn kast.

De tocht zelf verliep echt super. Ruim 30 km met een gemiddelde ruim boven de 25 km/u vind ik in deze temperatuur helemaal niet slecht. Uiteindelijk was het onderweg toch een stuk kouder, dan toen ik thuis vertrok.
Had ik misschien toch het Devold shirt en de wanten aan moeten doen..........;-)

2 opmerkingen:

 1. Vandaag op een bukfiets een stukkie gefietst... Het was gewoon koud, die wind tegen. Heb ik in de Quest geen last van :) ... roeien is even koud als bukken ??

  gr. en fraaie dagen!
  klaas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Roetsen is net als buk-/ligfietsen in de buitenlucht.

  Bij het roetsen ben je wel met je hele lijf actief en daardoor vind ik het minder koud dan gewoon fietsen.

  De handen moeten echter constant stabiel het stuur vasthouden. Je kunt dus niet even met één hand roetsen, want dan ga je direct genadeloos onderuit. Daardoor vind ik het roetsen kouder "voor" de handen dan ligfietsen.

  Dit is één van de redenen van mijn zoektocht naar goede handschoenen/wanten.

  BeantwoordenVerwijderen