vrijdag 16 maart 2012

Rondje Posbank --> 61km.

Om half 12 "brak de hemel open" en een kwartier later zat ik op de Roets.

Zonnebril op en roeien maar.

Ik roets tegenwoordig iets verder dan vorig jaar en mijn Sidi's blijken nu toch net te smal te zijn. Tot 30km gaat het nog wel, maar als de tochten langer worden dan gaat mijn linker kleine teen pijn doen.

Mijn winterschoenen de Northwave Celsius Artic zitten ook op langere tochten gewoon goed, maar daar kun je nu echt niet meer mee fietsen. Daarvoor moeten de temperaturen toch echt onder de 7 graden zijn.

Op BobShop zag ik de zomerschoen variant van mijn winterschoenen. Het zijn de NORTHWAVE MTB-schoenen Sparta 2012, lime-blauw. Mijn winterschoenen zijn maat 45 en ik twijfelde nog wel even of ik nu misschien een maatje kleiner zou moeten bestellen. Zomersokken zijn tenslotte een stuk dunner dan wintersokken......;)
Toch maar niet gedaan en dat is dus maar goed ook, want deze maat 45 zit gewoon goed. Ze zijn uiteraard in de lengte wel iets te groot, maar in de breedte zijn ze precies goed. Ik heb helaas brede voeten. Mijn gewone schoenen zijn van het merk KEEN en dan heb ik maat 43.

Mijn dochters vragen zich af waarom ik in vredesnaam schoenen in zo'n opvallende kleur heb gekocht. De reden is eigenlijk heel simpel: mijn schoenen worden door andere weggebruikers vaak als eerste gezien. Dus hoe opvallender, hoe beter. Ze hebben trouwens ook bijna dezelfde kleur als mijn shirt van Brooks...;)

Genoeg over de kleding. De tocht van vandaag ging via Leuvenheim en Laag-Soeren naar de Posbank. Via de Badhuislaan, de Schaapsallee, de Lange Juffer, de Burgemeester Bloemersweg en de Beekhuizenseweg kwam ik bij het Paviljoen de Posbank.
Met uiteindelijk een maximum van 59km/u had de groep bukfietsers op de weg "naar beneden" richting De Steeg blijkbaar geen kans om mij in te halen. Ik heb ze namelijk niet meer gezien.

Toen ik even later de hoofdweg opdraaide, werd ik vrijwel direct ingehaald door 2 racefietsers en een mountainbiker. Ik besloot om aan te haken en met een mooie 38 op de teller "vlogen" we richting en door Ellecom. In Dieren heb ik even kennis met ze gemaakt. Ik kreeg direct complimenten over mijn fiets. Ik vertelde ze dat ik even was aangehaakt, omdat ik eigenlijk altijd alleen fiets en dat ik het wel leuk vond om even in hun groepje te worden opgenomen. Bij LOL heb ik altijd de hoogste fiets, nu was ik een keer de laagste...;)
Deze Bukkers waren zeer sportief en oké.

Via Dieren, weer door Laag-Soeren en richting Loenen was "de pap een beetje op". Ik heb toen in het zonnetje langs de kant van de weg even iets gegeten. Daarna lukte het weer prima om boven de 30 te roetsen.

Uiteindelijk staat er nu 61,03km op de teller en het gemiddelde was 24km/u. Wel weer een stuk lager, maar op de Posbank haal ik op sommige stukken de 15 niet eens. Ach ja, die 59 naar beneden maakt het dan weer helemaal goed...;)

3 opmerkingen:

 1. Tja die gele schoenen, dat zou ook niet mijn eerste keus zijn.
  Maar de motivatie voor betere zichtbaarheid is een hele sterke. Als ik samen met Marloes fiets (zij roetst ik Quest) dan maakt zelfs haar knalgele muts of Brooks pet het verschil. Ik kan haar over honderden meters in mijn verkleinende spiegels nog ontwaren in de donkere massa achter mij.
  Dus laat ze maar kletsen.
  Als je zelf maar niet gek wordt van die gele vlekken in je gezichtsveld....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Theo,

  Stiekem houd ik toch wel van die felle kleurtjes voor mijn fietskleding.

  Belangrijkste blijft toch om (goed) gezien te worden...;)

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Wim mooi tochtje, zalig zo in het zonnetje hé! :-)

  BeantwoordenVerwijderen