zondag 6 mei 2012

#LOL 90km --> Holterberg

Net zoals afgelopen vrijdag, waren mijn bilspieren ook vandaag nog steeds erg gevoelig.

Wel/niet meegaan met de LOL-tocht?.........that's the question.

Tja, dat is natuurlijk geen optie.........ik bedoel niet meegaan.

Dus vanochtend de wekker om 07:00uur gezet en in alle rust mijn ontbijtje weggewerkt, met de honden gewandeld, een douche genomen en een keuze gemaakt uit mijn ondertussen respectabele fietskledingaanbod.

Het zou koud zijn vandaag en ja, dat klopte inderdaad. Maar weer niet zo koud dat ik een softshell-jasje aan ga doen. Het blijft altijd weer lastig. Als ik ga fietsen snap ik soms het dilemma waar mijn (puber)dochters 's ochtends vaak mee geconfronteerd worden :)

De eerste kilometers zijn hoopgevend. Het gaat redelijk goed met de pijnlijke billetjes, maar of dat ook meer dan 70km goed blijft gaan.......? Ik heb er op dat moment nog niet veel vertrouwen in en heb dan ook met mijn vrouw afgesproken dat ze mij eventueel ergens komt oppikken. Als het echt niet meer zou gaan....:(

Op de Markt ben ik de eerste en hoewel Casper dit keer nadrukkelijk half 10 als vertrektijd heeft gesteld, ga ik toch een kopje thee drinken in Het Koffiehuis. Het is tenslotte pas 09:15uur en nog steeds erg koud. Ja ja, ik was erg vroeg..:)

Eén voor één druppelen de mede-LOLlers binnen: Nico, Hendrie (zonder racekap dit keer), Richard (voor de 2e keer mee), Frank (op zijn Hurri SL), Lorenz, Marc, Casper en Rudi (gaat voor de eerste keer mee). Ik was er al :)

Ik ga het dus toch maar proberen....elke hobbel doet nog wel pijn, maar het is te verdragen. Soms niet.......en dan kan ik ook echt niet roetsen. Gelukkig heeft vandaag niemand haast en is het voor mij ook echt een toertocht. (Het allerlaatste stukje is nog wel even bijten, maar goed dan heb ik ook al ruim 80km "weggeroetst".)

Toch nog sneller dan verwacht zijn we in Holten. In de groep rijden gaat mij vandaag net iets makkelijker af dan alleen. Deze vlieger gaat niet altijd op, maar vandaag dus wel.

Dan komt het eerste klimmetje, daarna gebak.

Voordat we daar aan kunnen beginnen, moet toch vooral Casper zijn fiets aan de kant zetten.

Ongemerkt staan er gewoon een heel zooitje Questen voor de ingang......het zag er ook echt niet uit als een ingang..........:(


Na het gebak komt de echte serieuze klim. En een afdaling en weer een klim. Ik ging soms niet echt hard meer, maar ik ben ook niet afgestapt....:)
Met de Roeifiets heb je als nadeel dat de terugslag geen aandrijving is. Dat merk je dus wel, als je gaat klimmen. Tenminste..... ik merk dat dus wel.

Ik weet nu trouwens ook dat mijn tellertje wel verder kan dan 60 ..........Max van vandaag: 61,0km/u.


De terugweg gaat soms via mooie idyllische bosweggetjes.

Normaliter zou ik er echt ontzettend van genieten. Nu begint elke hobbel ondertussen enigszins ondraaglijk te worden.

Ach ja, je hebt een hobby of je hebt het niet.

Ondertussen beginnen er ook mensen af te haken. Terug fietsen naar Zutphen is voor een aantal mensen niet altijd even handig. 

Uiteindelijk komen we (Casper, Nico, Lorenz, Rudi en ik) in Zutphen aan en roets ik vanaf de "Oude Brug" in een heerlijk tempootje van 20km/u alleen naar huis. Echt harder heb ik geen zin meer in en eigenlijk wil het ook niet echt meer.

 

Totale afstand van vandaag: 90.38km

Gemiddelde: 22.1km/u

"Nagekomen bericht": 
Afgelopen vrijdag kwam ik door Apeldoorn en heb ik de foto hieronder gemaakt.
Ik vond 'm wel passen bij deze discussie: Google Ligfietsdicussiegroep "Veiligheid van honden".
Dus als je nog nooit door een hond achterna gezeten bent.....ga fietsen in Apeldoorn........:)
Lijkt me wel gezellig.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Wim,

  Leuk stukje weer.

  Goed dat je het hebt aangedurfd om mee te gaan en dat je het hebt volgehouden. En je hebt je grenzen nu weer een stukje verlegd. Ben benieuwd waar dit toe gaat leiden...

  Tot volgende maand!

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Wim,

  Mooi verhaal weer en goed van je dat je toch weer roetsend thuis bent gekomen. Het was inderdaad een behoorlijke afstand, ik heb het iets bescheidener gehouden (dst 85km). Wel nog een lekke band rechts ontdekt nadat we bij de "oude brug" afscheid genomen hadden.

  Laat de volgende LOL tocht maar weer komen :)
  Nico

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal erg herkenbaar. Alle roetsers zijn bikkels voor mij. Marloes heeft ook 80+ gereden zondag en ja tegen heuvel op is zwaar roetsen. Daar heeft zij ook in het nadeel tegen mij als ik met de Quest ben. Gewoon eigen tempo rijden en boven op elkaar wachten.

  Met mijn gevoelige versleten rug heb ik ervaren dat het zitje van de Thijs wel erg spartaans is. Dat is ook de hoofdrede waarom ik de roets van Marloes niet heb over genomen. Het is voor mij een lijdensweg daarmee te rijden. Elke hobbel komt door in mijn rug en onderrug. Ik hou het bij mijn eigen roeiert.

  Ik mis de beoordeling van de appeltaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De appeltaart beoordeling staat bij Casper: http://questbeleving.blogspot.com/2012/05/holterbergrit-lol.html

  BeantwoordenVerwijderen