maandag 16 juli 2012

Retourtje Zwolle + nieuwe PAR

Gisteren ben ik met de Roets naar mijn broer in Zwolle geweest.

De heenreis had ik met de routeplanner van de Fietsersbond gepland. Ik heb werkelijk nog nooit zoveel kleine kruip-door-sluip-door-binnendoor-tussendoor-slingerweggetjes in mijn hele leven gezien.

Ik had met behulp van de knooppunten de route uitgezet en op een papiertje genoteerd. Ik heb namelijk nog nooit de moeite genomen om uit te zoeken hoe ik een geplande route in mijn Garmin GPSmap 60CSx "krijg". Met zo'n knooppuntenroute krijg je dus wel veel te zien van de omgeving :)
Standbeeld van een neerslager (1988) van Theo Schreurs op de dijk bij Den Nul.
De route naar Zwolle was echter wel leuk. Het was echt genieten. Het eerste gedeelte was gewoon over/langs de IJsseldijk: Deventer - Olst - Den-Nul - Wijhe - Windesheim - Hoog-Zuthem. Daarna kwam het "kruip-door-sluip-door" gedeelte.

Bij mijn broer was het erg gezellig. We konden heerlijk buiten zitten. Voor het hele gezelschap was  waarschijnlijk ook iets te weinig plek geweest in de Yurt.

Om half zes ben ik weer op de Roets gestapt, maar nu had ik geen zin meer in kleine slingerweggetjes. Volgens mijn vader moest ik gewoon Raalte aanhouden en dat heb ik dus maar gedaan. Mijn vader kent namelijk echt overal de weg. Hij heeft vroeger voor zijn werk veel rondgereden en hij heeft een hekel aan 2x dezelfde weg rijden.

Het grootste gedeelte kon ik langs de N35 en de N348 rijden. Heerlijk rechtuit en niet hoeven zoeken naar van die kleine #~^*-$~-bordjes. Super. Van Deventer ben ik via de IJsseldijk naar huis gereden.
Kijkend naar het westen: de IJsselzoom

Kijkend naar het oosten: de IJssel

Met nog 5 kilometer te gaan zag ik dat ik een PAR zou kunnen rijden, als ik een klein omweggetje zou nemen. Dat heb ik toen dus maar gedaan :)

Dst: 116.73km
Max: 38.0km/u
Time: 5 uur en 5 min.
Av: 23km/u

2 opmerkingen:

  1. Mooie afstand Wim maar wat is een neerslager ? laat maar zoek het wel op.
    De GPSMap60csx kan bijna niet met route,s overweg daarom rijd ik meestal Tracks , maak een track via de fietsersbond en laad deze in de gps met een daarvoor geschikt progamma zoals basecamp of mapsource en volg tijdens het fietsen gewoon het lijntje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je in het bericht op het woordje "neerslager" klikt, dan kom je op een Wikipedia pagina.

    Bedankt voor de tip over het maken van een track. Ik ga mij er toch maar eens in verdiepen.

    BeantwoordenVerwijderen