dinsdag 7 augustus 2012

Met z'n negenen naar Drie #LOL

Om half 10 was Raymond (Ligfietsjes) zondag in zijn "nieuwe" C-Alleweder bij mij om deel te nemen aan de LOL-toertocht van 5 augustus 2012. Ik had hem namelijk gemaild dat hij ook bij bij thuis zou kunnen aanhaken, dan hoefde hij niet eerst naar Zutphen te rijden. 's Ochtends om een uur of negen zag ik dat hij gemaild had en dat hij inderdaad mijn kant op kwam. Op dat moment heb ik er niet meer aan gedacht om Casper te informeren :(
C-Alleweder

Iets voor tienen kwamen de 5 LOL-leden (Hendrie, Rudi, Nico, Marc en Casper) ons oppikken.
En toen waren we met z'n zevenen. 6 VM-en en 1 Roets.

Vlak daarvoor had ik nog even de mailtjes goed gelezen en toen zag ik pas dat de heenreis ongeveer 50km zou zijn. De terugreis dus ook......oei.
Zaterdag had ik nog 10 uur in de auto gezeten na een weekje vakantie in Normandië. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er wel iets tegenop zag :(

Gelukkig gingen we in een heerlijk rustig tempo richting Beekbergen. Normaal gesproken gebruik ik de 7km naar Zutphen om "in te roetsen". Nu moest dat dus maar met de hele LOL-groep erbij gebeuren. Net na Klarenbeek kregen we de eerste regenbui op ons dak. Het regende toch nog wel zo hard dat ik even een regenjasje aan deed :(

Die kon gelukkig in Lieren al weer uit :)

Voor Lieren gingen we rechts-links-rechts-enz. en kwamen we vrij onverwachts bij Riant in Beekbergen uit. Het kleine klimmetje tussen Lieren en Beekbergen wordt via dit weggetje dus vermeden. Ik weet alleen niet of deze route nu al in mijn hoofd zit.

Eigenlijk is dat wel een beetje "het verhaal van deze tocht": veel en vaak links-rechts-links-enz., stukjes rechtuit, scherpe bochten, bospaadjes, grindweggetjes, slecht onderhouden ventwegen, klinkersweggetjes/-fietspaden, enz. Maar gelukkig was het allemaal goed te doen en ik heb genoten van het zeer wisselende landschap. Regelmatig waande ik mij op de Posbank en daar voel ik mij tegenwoordig erg thuis; dus.....:) 

Ondertussen hadden we Theo en Marloes in Hoog Soeren opgepikt en deze route was dan ook voor Theo zijn rekening. Theo, bedankt.
En toen waren we dus met z'n negenen. 8 VM-en en 1 Roets.

Bij Boshuis Drie schoven de 3 VLA-leden bij ons aan tafel. Ze hadden de appeltaart al op :( Maar daar trokken wij ons niets van aan :)
Het gaat echt een fotofinish worden met de appeltaart van De Waag uit Doesburg.
Die gaan we hopelijk binnenkort weer een keer testen/proeven. Die van Drie zit nu namelijk nog vers in ons geheugen ;)
En toen waren we met z'n twaalven. 8 VM-en, 1 Rapto, 1 Fujin, 1 Nazca en 1 Roets.

Via de hoofdrijbaan (Theo had ons al gewaarschuwd) gingen we het eerste stuk lekker snel. Ik was vlot weg en werd uiteindelijk maar door 4 VM-en ingehaald. Top: 50km/u. Ik kende de weg niet; dus ik ben niet echt voluit gegaan.

Na verloop van tijd herkende ik de weg, we waren in Garderen. Toen weer een stukje onbekende weg, maar vanaf Kootwijk wist ik het weer. Na Radio Kootwijk hebben we afscheid genomen van VLA, Marloes en Theo.
Ik vond het een leuke ontmoeting, maar ik weet nog niet of we dit nou veel vaker moeten doen. Het wordt toch automatisch een tocht die richting de 100km gaat en dat is toch iets meer dan we normaal gesproken met LOL fietsen. Zo rond de 70 is wat mij betreft ook prima. Bijna iedereen moet voor de tocht toch eerst naar Zutphen en daarna weer terug naar huis fietsen. Dan wordt het dus sowieso altijd meer. Het gaat mij dan nog niet eens om de kilometers, maar je bent dan ook bijna de hele zondag op pad.Van Radio Kootwijk ging het via Hoog Buurlo (daar kregen we dus regenbui nummer twee op ons dak) even lekker hard naar Ugchelen.  Ik zat regelmatig boven de 35km/u en Nico bleef naast mij rijden, waardoor ik het laatste stuk veilig op de hoofdrijbaan kon rijden.

Onderweg namen we afscheid van Rudi en Hendrie. Raymond reed de laatste 100 meter met mij mee, zodat ik hem de kortste route naar Deventer kon wijzen. Nico, Marc en Casper reden door naar Zutphen.


Mannen het was weer mooi. Bedankt.


Dst: 92km

Av: 23km/u

Max: 50km/u

5 opmerkingen:

 1. Dat van de maximum ritafstand en beschikbare tijd voor een dag was mij vooraf niet bekend. Wel logisch natuurlijk gezien de aanrijroutes. Buiten dat, het was wel te bedenken dat deze tocht langer uit zou vallen.

  Wat mij ook opvalt is ondanks mijn top van 65 km/u en kruissnelheid van 35 km/u voor 50% van de rit, het bewogen avg. slechts 18 km/uur was. Wat doe ik anders?

  Snelheidsbeleving is ook zo'n ding. Ik heb met voorrijden getracht ergens tussen 23-25 km/uur te blijven in gelijkmatig tempo.
  Nul inspanning voor mij, soms gewoon bijremmen of zelfs wachten. Geregeld verloor ik contact met de groep in de spiegel Toch leek het tempo te laag volgens zeggen. Iedereen geeft aan gas erbij gegeven te hebben na vervolgen eigen weg.
  Met de gegeven drukte en smalle fietspaden en grote van de groep, leek mij dit een verantwoorde snelheid.

  Het steekt wel, die taart. Maar het blijkt huisgemaakt in De Waag. Dat maakt idd verschil. Een rede te meer om eens koers te zetten naar Doesburg voor ons. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De meeste LOL-deelnemers wisten ook wel dat de route van zondag iets langer zou worden; dus dat was ook geen probleem. Sommige LOL-deelnemers zijn iets minder "digitaal-aanwezig" en die hadden het misschien gemist. Verder geen probleem hoor.

  Met wat voor een instrument heb jij dan je gemiddelde gemeten? Met mijn Garmin is mijn gemiddelde altijd lager dan met de fietscomputer. Die Garmin registreert namelijk de kleinste beweging al en daardoor dondert echt je gemiddelde naar beneden. Bovendien heb jij vooraan gefietst en dat is nou juist de positie waar de snelheid het laagst ligt. Achteraan moeten mensen telkens weer "bijfietsen".

  Bij ons ging het gas erop, omdat ik nog voldoende energie had en een aantal mensen op tijd thuis wilde zijn. Ook gingen we vanaf de Veluwe lekker heuvel af en dat scheelt ook een slok op een borrel:)
  Jouw snelheid was precies goed voor zo'n "grote groep" in combinatie met de drukke en smalle fietspaadjes. Ik was erg blij dat het niet harder ging:)

  Ach ja, die appeltaart.......smaken verschillen, zullen we maar zeggen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wim,

  Ik heb woensdag 8 augustus geprobeerd een roetser in te halen op de Koningsweg richting brandtoren op het Rozendaalse veld (Posbank). 't Is me niet gelukt, wel kon ik een paar kilometer "aanhaken". Ken jij hem (zie foto op mijn blog)?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wim,

  Die roetser was inderdaad Dennis, zoals jij al vermoedde. Ik kreeg zojuist een bevestigingsmail van hem. Dank voor je tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Wim ,

  Weer een prachtige blog van een onvergetelijke fietstocht. Prachtige foto's eeh...vooral die eerste ;) Ik vond het toch wel een lange route. De Snelheid was echter goed te doen. Voor mij was het de 'maiden flight' voor de C-Alleweder. Het oude beestje deed niet veel onder voor de andere VM's. Petje af voor jou Wim! als roeifietser moet je toch wel het aantal km maal 2 rekenen.

  Goetjes Raymond

  BeantwoordenVerwijderen