zaterdag 8 september 2012

LOL zonder Casper en Marc....kan dat?

Zondag 2 september ging ik weer een LOL-toertocht rijden.

Op Ligfiets.net zag ik dat er zelfs 7 mensen hadden ingeschreven. Caspers naam stond er nog wel bij, maar hij had aangegeven niet mee te rijden. Samen met Marc, Lorenz, Arjen, Richard en Pieter-Jan had hij de dag ervoor een rondje om het IJsselmeer gereden. Dat doe ik ze dus nog niet na :(

6 mensen zouden er dus waarschijnlijk zijn. Helaas kwam Benjamin zonder bericht niet opdagen. Raymond kwam ook niet, maar hij had dit via Twitter al laten weten. Jan, bleek later, had een mailtje met afzegging naar Casper gestuurd, maar hij was al onderweg naar het IJsselmeer.
Gelukkig kwam onverwachts Hendrie onze groep versterken.

Zo waren daar dus: Nico en Hendrie met hun Questen, Ed(win) met zijn GreenMachine, Jeroen (nieuwe LOL-aanwinst) met een wonderschone paarse Hurri en ik met mijn Roets.

Op Ligfiets.net stond 's-Heerenberg vermeld, maar al snel besloten we om richting De Waag in Doesburg te gaan. Hendrie had echt een erg goede motivatie daarvoor. Volgens hem hadden we nu de appeltaart van Boshuis Drie nog redelijk vers in ons geheugen en daardoor zouden we die appeltaart beter kunnen vergelijken met de appeltaart van De Waag. Ik was meteen voor.

Uiteraard had ik geen route voorbereid en gingen we gewoon, zoals ik dat altijd doe, op goed geluk op weg. Daardoor kom je soms op de meest onverwachte wegen. Nu had het tot gevolg dat we het eerste stuk van de route eigenlijk een beetje heen en weer hebben gereden. Van Zutphen naar Baak, daarna richting Hengelo en via Keyenborg weer naar Toldijk. Tja, dat had ook sneller gekund. Dan hadden we echter nooit dat ongelooflijke klinkerweggetje ontdekt, waardoor ik de wereld niet meer scherp kon zien. Zo trilde mijn bril ;)
Met behulp van de GPS van Hendrie zijn we uiteindelijk toch nog in Doesburg aanbeland. Na uitleg van Hendrie over zijn MIO CYCLO 305 HC heb ik besloten om een MIO CYCLO 300 te kopen. Verschil: geen hartslag- en cadansmeter.
Al het kaartmateriaal is al geïnstalleerd en het ding ziet er simpel en gelikt uit. Volgens Hendrie werkt het echt goed.


Geen discussie: erg lekker. Een 8+
Met de appeltaart achter de kiezen kwamen de mannen in volle galop achter mij aan om daarna met mij aan het hoofd in een gezapig drafje de Posbank te beklimmen. Voor Jeroen ging ik te langzaam en hij nam de leiding op zich. Onderweg had ik al van hem begrepen dat hij er geen problemen mee had om 200km per dag te fietsen. Met hem hoefden we dus geen rekening te houden.

Op de Posbank natuurlijk het beroemde foto-momentje.
Op de voorgrond: Jeroen met zijn paarse Hurri
Wie maakt nu van wie een foto...?

Richting Laag Soeren ging de terugweg. Soms lekker hard. Oppassen met de E-bikes, paarden, racefietsers en natuurlijk Schotse Hooglanders...........oeps..........tja, het ging goed. Ed heeft alles gefilmd, zelfs zijn blokkerende achterrem is (helemaal aan het eind) "te zien". Hier is alles te zien: YouTube-Filmpje SchotseHooglanders of  http://www.youtube.com/watch?v=ePGwYVs4F4I&feature=youtu.be

Via Brummen reden we naar "De Spookboerderij" en daar namen we afscheid van Nico en Jeroen. Ed en Hendrie reden mee richting Voorst.

Mannen, weer bedankt.

Uiteraard moet ik ook nog antwoord geven op de vraag in de titel van dit blog-bericht.
Ja, het is mogelijk om LOL te hebben zonder Casper en Marc. Maar......wat mij betreft de volgende keer toch graag weer met.


9 opmerkingen:

 1. geniaaaaaaaaaal filmpje
  ik heb 1x den postbank gereden met de quest, best leuk om te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgende keer ben ik weer van de partij...

  Leuk filmpje! Jammer dat er geen beeld van achteren is gemaakt, want ik ben nog wel benieuwd hoe dat eigenlijk met de 2 Questen en die Schotse Hooglander is afgelopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wim

  Je vermeldt dat ik zonder bericht ben weggebleven. Heb je echter zaterdag gemaild. Het mailadres gebruikt van ligfiets.net Dat klopt dus niet meer?
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Jan,

  Dat mailadres klopt zeker, maar dat is niet van Wim, maar van mij. Ik was de dag dat je mailde onderwegrondje IJsselmeer doen, vandaar dat het niet si doorgekomen. Volgende keer ben je er wel?
  En, ED, mooi filmpje en zonder trillen!
  Zeker te doen zonder Marc en ik, maar ik ben er de volgende keer weer bij. Marc vast ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marc De Questen gingen gewoon met één wiel door de berm. Geen probleem. Ik kon het in mijn brilspiegeltje prima volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Jan:

  Sorry, maar dat wist ik dus niet. Ik zal het bericht aanpassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Casper:
  Zoals ik in het bericht al schreef, het was toch raar om een LOL-tocht te rijden zonder jou. Tot nu toe hebben jij en ik nog aan alle tochten deelgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Wim
  Ik heb jouw email adresvgebruikt dat op de site van ligfiets.net wordt weergegeven. Misschien klopt niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Jan,

  Hierboven staat een reactie van Casper met uitleg.

  Het mailadres waar jij naartoe gemaild hebt, is niet van mij maar van Casper.

  Casper was al weg en kon het niet meer aan mij doorgeven.

  Maakt verder niet uit. Ik heb de tekst al aangepast.

  Gr. Wim

  BeantwoordenVerwijderen