zondag 9 september 2012

2e lekke band door de plakker van de 1e :(

Vanmiddag ging ik via Zutphen naar Doetinchem.Toen ik hier lang geleden de eerste keer langsreed, zag ik helemaal niet dat dit toch echt geen normale hoogspanningsmast is. Op de terugweg zag ik het toen wel meteen.


Via een mooi dijkweggetje bij Laag-Keppel kwam ik uiteindelijk in Doesburg.
Steeds vaker zie ik, op plaatsen waar ik even stop om iets te drinken of te eten, deze sticker ;)Onderweg haalde ik ook nog een naamgenoot in die samen met zijn vrouw een rondje reed op een 16 jaar oude PINO.

Via een andere weg dan vorige week met LOL bereikte ik met veel minder moeite de Posbank

Dan tel ik natuurlijk de lekke band niet mee. Eerst hoorde ik een raar geluid en toen de achterkant van de Roets iets begon te zwabberen wist ik al wel hoe laat het was :(
Ik had gelukkig alle tijd en besloot de biba te plakken. Normaal gooi ik er meteen een nieuwe in. Niet dat ik nou zo vaak een lekke band heb, maar goed.
Toen ik uiteindelijk echt op de Posbank was en ik op 2 meter afstand van mijn fiets stond om een foto te maken, hoorde ik echt de band een knallend geluidje maken en binnen 3 seconden was de band leeg.

In de plakker die op het eerste gat zat, zat nu een gaatje.....? Ik had de eerste keer echt de buba en de velg goed gecheckt.
Het gaatje zit aan de velg kant van de biba en het moet dus eigenlijk wel door een spaak veroorzaakt worden. Ik kan echter helemaal niets voelen. Ik snap er echt niets van.

Ik heb het nu opgelost met een extra stukje rubber en uiteindelijk ben ik zo lekvrij thuisgekomen;)

Ik voelde me vandaag echt goed, geen buikpijn en geen andere lichamelijke klachten. Dat is toch echt wel heerlijk roetsen.

Dst: 83km
Max: 56,5km/u 
(ik vertrouwde de achterband nog niet helemaal)
Av: 23km/u

4 opmerkingen:

 1. hoi Wim
  kijk eens goed naar je velglint
  dat was bij mij de laatste keer de veroorzaker van een lekke band

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @André
  Ik kon er niets aan zien, maar ik heb er toch maar een nieuw velglint ingelegd. Nou ja, laten leggen. Ik had er de komende dagen echt geen tijd voor; dus heeft mijn vrouw het wiel naar de BikeStore in Zutphen gebracht. €3,95 voor het velglint en €5,- voor de werkplaats. Dat vond ik niet echt duur. De monteur vond het ook wel een beetje mijn eigen schuld, want ik had de druk op 120psi, terwijl er maar 100 in mag. Zou die laatste 20 echt ervoor kunnen zorgen dat deze lekke banden ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Wim,

  Ik had ook laatst een lek aan de binnenkant. Het velglint was nog goed, maar wel "ingedeukt" door de 7 bar die ik erin pomp. Ik heb er toen nog een extra velglint omgelegd (en ook een nieuwe buitenband overigens, omdat ik in Frankrijk het lekke-bandenrisico wilde minimaliseren). Sindsdien geen lekke band meer.

  BeantwoordenVerwijderen