zaterdag 16 november 2013

Oplossing 'zere wervel' --> een rugkussentje

Het matje in mijn XS is maar één laag dik en daardoor heb ik last gekregen van één rugwervel. Pijnlijk en erg vervelend. Aangezien de XS mijn woon-werk-verkeer-vervoersmiddel is, moest ik wel een oplossing bedenken.


In mijn vorige bericht had ik het volgende al genoemd:

Tijdelijke oplossing: Ik heb een stuk van ongeveer 30cm van een tuinstoelkussen geknipt. Dat is van dat zachte spul. Daar heb ik een gat in gemaakt en aan de boven- en de onderkant heb ik de randen schuin geknipt, zodat de overgangen zo minimaal mogelijk zijn. Dit heb ik onder mijn Ventisitmatje gelegd en daar blijft het keurig liggen. Ik moest het alleen even uitproberen, zodat het gat ter hoogte van de pijnlijke wervel zou komen. Eigenlijk lag het ding meteen goed en nu fiets ik toch een stuk prettiger rond.Hieronder de foto's:Uiteindelijk heb ik er aan de onder- en bovenkant nog een stuk afgeknipt. Het geheel is nu ongeveer 20cm breed.

Ik heb wel de onder- en bovenkant nog extra schuin geknipt, want dat was in de vorige versie nog niet voldoende. Nu voel ik echt geen overgangen meer. 

Het zit heel comfortabel en ik denk dat ik het gewoon standaard in de XS laat zitten. Omdat het onder het matje ligt, blijft het ook zonder extra bevestiging goed op de plek liggen.

3 opmerkingen:

 1. Mooi da's ook weer opgelost. Mag ik je plagend "prins op de erwt" noemen ? ;-)))

  Grapje hoor....fietsen hebben bij mij ook af en toe de raarste ( en ook pijnlijke) lichamelijk klachten gegeven. Het minst lachen kon ik toen mijn vingers permanent tintelden, krachtloos en gevoelloos werden. Dat krijg je dus als je armen teveel rammelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat je een oplossing hebt gevonden, goedkoop en werkend! Gelukkig heb ik zelf geen klachten van fietsen, die komen eerder als ik niet fiets, te beginnen met een minder goed humeur..............:-))

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet fietsen, vooral niet roeifietsen, is ook erg slecht voor mijn humeur.

  Ik heb eigenlijk nog nooit last gehad van mijn rugwervels. Deze klacht komt toch echt voort uit het feit dat ik met zo'n dun matje in de XS 'moet' rijden.
  Zoals Johan altijd al zegt: "Elk voordeel hep se nadeel."

  BeantwoordenVerwijderen