zondag 5 januari 2014

75km LOL op sandalen :)

Een week na de LOLiebollentocht is het al weer raak. Vandaag is het de eerste zondag van januari en dat betekent LOL-tijd.

Ik had mij aangemeld als WimH en dat betekent dat ik eigenlijk van plan was om met de Roeifiets mee te rijden. Ik had echter vanochtend een behoorlijk zere nek; dus ik zag ruim 3 uur roeien niet echt zitten. Tja, en dat is dan het voordeel van nog een fiets. Ik heb nog even snel de lycra-stukken verwijderd, want echt fijn vond ik dat nog niet fietsen en zo koud is het nou ook nog steeds niet.

Sowieso had ik eigenlijk met de XS moeten gaan, want ik heb de XS vandaag precies 1 jaar en 1 dag. Dat zag ik trouwens net pas toen ik de datum op de computer zag staan :(

Met 8 man sterk gingen we op pad. Casper, Marc, Nico, Pieter Jan, Edwin, Arjen, Hendrie en ik. 5 x een Quest, 1 x een Strada en 2 x een XS.
Nog geen Strada DF, maar dat zal vast niet zo heel lang meer duren. Er rijden bij LOL sowieso al 2 mannen rond die interesse hebben  en dan tel ik mijzelf niet eens mee ;)


Casper had een mooie Roeifiets-toertocht bedacht en die hebben we maar gewoon gereden. Wat wonen we toch in een geweldig mooi gebied. Heerlijk over de dijkweggetjes van Zutphen naar Doesburg. Schitterend.

Koffie en appelgebak in De Waag. Je hoeft de rest van de dag niet meer te eten.......wat een enorm stuk.Van Doesburg via Ellecom naar De Posbank. Klimmen met de XS.......oei.......dat is geen hobby van mij. Dat doe ik toch echt veel liever met de Roeifiets. Het ging en het lukte, maar ik vind het nog wel moeilijk om een goede klimsnelheid en het juiste toerental te vinden en vast te houden.

Dan de zere-voeten-soap. Op aanraden van Marc heb ik dan toch maar Shimano Sandalen gekocht. Je wilt er dood nog niet in gevonden worden, maar goed. Je moet wat, als je verrekt van de pijn in je super-de-luxe-helemaal-geweldige-ultra-moderne-lichtgewicht-Specialized-S-works-road-race-schoentjes, die trouwens op Marktplaats te koop staan :)


Conclusie: Ik heb vandaag 75km zo goed als pijnvrij gereden. Yes, joepie, tralala, enz. Vlak voor Doesburg begon mijn linkervoet toch weer iets te 'branden', maar na wat 'teenwiebelen' en een tijdje iets meer aan de pedalen trekken dan duwen, ging het weer goed.
Ook niet onbelangrijk: ik heb totaal geen last gehad van de achillespezen en dat was toch eigenlijk ook een heel groot probleem tijdens de tocht van vorige week.
De voorkant van mijn tenen waren wel een beetje koud, maar eigenlijk viel het mij 100% mee hoe warm mijn voeten nog bleven in deze sandalen. Nou had ik wel van die Falke TK4 sokken aan en die zijn behoorlijk dik en lekker warm.
Hoe ziet dat er dan uit....nou gewoon niet.....en van mijn dochters mag ik er niet mee binnen komen als hun vriendinnen bij ons thuis zijn ;)


Maar wat maakt mij dat nou allemaal uit, als ik pijnvrij kan fietsen? Precies, helemaal niets. Tot nu toe heb ik er dus een positief gevoel over. Nou moet ik wel zeggen dat we vandaag iets vaker zijn gestopt dan gemiddeld.


Waarom zijn we dan zo vaak gestopt?
Reden: 2 x een lekke band. 1 x een Kojak achterband en 1 x een Marathon+ !!!!!!!!!!! voorband.
 

Dan was er natuurlijk ook nog de mevrouw met het paard.....maar eerst gingen we nog even een heerlijke afdaling via de Schaapsallee maken. Op de Lange Juffer of daar ergens in de buurt werd ik, na een waarschuwende toeter van Casper, door hem  ingehaald en reed ik uiteindelijk helemaal achteraan. Toen we de Schaapsallee opdraaiden en aan de echte afdaling begonnen, merkte ik dat de snelheid er lekker in kwam en ik haalde dan ook één voor één mijn mede-LOL-rijders in. Dit vond ik toch wel een keer leuk. Normaal gesproken kom ik altijd als laatste aan, maar nu waren de rollen een keer omgedraaid.

En toen kwamen we bij de mevrouw met het paard. Net daarvoor werd er nog even getoeterd als signaal om op elkaar te wachten. Dus ik sta daar gewoon stil en opeens zie ik twee paarden waarvan de ene ons duidelijk niet leuk vindt......nou eigenlijk vond de amazone ons niet leuk en dat liet ze blijken ook. Ze begon direct te schelden. Ik hoorde haar zeggen: "Dat is ook lekker handig, Wat moet dat met die kutfietsen, Koop eens een gewone fiets." Ze gaf ons dus de schuld. Tja, dat vond ik toch wel hilarisch, want het was duidelijk dat zij haar eigen paard echt niet onder controle had. Toen ik haar daarop aansprak, was dat natuurlijk olie op het vuur en begon ze weer te schelden en te tieren. Ik probeerde haar nog tot rust te manen, want de enige manier om weer controle over je paard te krijgen, is door zelf het goede voorbeeld te geven. Dit doe je door heel rustig en relaxt op je paard te blijven zitten, zodat je aan je paard het signaal geeft dat er toch echt niets aan de hand is. Hoe je paard ook stuitert en te keer gaat, jij moet gewoon heel kalm blijven. Nou, dat lukte deze dame dus echt niet en ik denk ook niet dat ze het ooit zal gaan leren.

Even een aanvulling voor de mensen die mijn pre-fietsleven niet kennen: Ik ben nu 46 en sinds mijn 7e heb ik pony/paard gereden. Ik ben jarenlang fanatiek wedstrijdruiter geweest en heb op zeer veel verschillende paarden/rassen gereden. Wij hebben thuis altijd zelf paarden gehad en ondanks het feit dat ik nu niet meer actief ben als ruiter, heb ik nog steeds 2 paarden. Ik weet dus wel een klein beetje waar ik het over heb ;)


Wij hadden onderweg wel weer iets te kletsen dankzij deze onderbreking. Paarden of eigenlijk de ruiters/amazones en VM-en, het blijft spannend.

Ritgegevens:
Afstand 74.5
Av 23.1
Max 73.8
Tijd 03.13
Totale Stijging 588
Totale Daling 638
Calorieën 1483

4 opmerkingen:

 1. Rij zelf met sandalen van Keen. Heb ook dichte fietsschoenen en gewone schoenen en sandalen van hun. Passen mij nog veel beter dan de Shimano's. Is dus heel individueel, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb toevallig ook verschillende modellen van Keen in huis. Sandalen en winterschoenen. Ik vind de fietssandalen van Keen echter een stuk smaller dan hun gewone sandalen. Ik heb ze in het verleden wel eens aangehad, maar ze waren mij te smal.
   Zoals je al zegt: het is heel individueel.

   Verwijderen
 2. Hallo Wim,

  Als de sandalen een oplossing zijn om zere voeten te voorkomen is dat natuurlijk prima! Koude tenen zou je kunnen voorkomen door over de sandalen de bekende schoenovertrekken te gebruiken. De meesten zijn van neopreen en redelijk warm, voordeel in de VM is dat ze niet nat worden. Het is maar een idee, misschien zie je er iets in? Dan mag je misschien ook weer binnen komen als je dochters bezoek hebben...........☺

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb inderdaad al van die overschoenen. Het is hier nu echter nog veel te warm voor die dingen. Het was hier vandaag 13 graden :)

  BeantwoordenVerwijderen