woensdag 15 januari 2014

Vandaag géén koude handen

Het roeien ging vandaag echt voor geen meter. De eerste 15km lukte nog wel aardig. Flink tegen de wind in, maar de snelheid zat er redelijk lekker in.

Even iets drinken en dan weer verder met de wind schuin van achteren verwacht je toch wel iets harder te gaan. Niet dus. Bij een kruispunt moest ik even wachten, snel de voorband even gecheckt. Nee hoor, niets aan de hand. Gewoon nog steeds goed op spanning.

Na nog eens 10km kom ik niet eens meer boven de 25 zie ik opeens op mijn snelheidsmetertje, terwijl ik toch flink aan het werk ben op dat fitnessapparaat.

Op een rustig plekje de fiets aan de kant........tja, de voorband is nog wel op spanning ja........maar de achterband (Primo Comet 40-559) daarentegen echt niet meer. Misschien nog 1,5 bar of zoiets :(
Achteraf gezien was de 209 ook wel iets comfortabeler dan anders :)

Ik heb het ondertussen echter koud gekregen en heb geen zin om de binnenband te verwisselen. Pompen dus maar. Het is blijkbaar een klein gaatje, want ik hoef de laatste 10km de band maar 2x op te pompen.

Na het douchen heb ik in een heerlijk warme keuken de biba vervangen en de oude geplakt. Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en de Roeifiets schoongemaakt op plekjes waar ik anders niet zo goed bij kan komen ;)

En die koude handen dan? Ja, die had ik dus niet, omdat ik mijn verwarmde handschoenen had aangedaan. Niet dat het nou vandaag zo verschrikkelijk koud was, maar er stond hier een behoorlijk koud windje en daar krijg ik normaal gesproken hele koude handen van. Nu dus niet :)

De handschoenen die ik heb zijn deze: klik hier

Het zijn eigenlijk ski-handschoenen, maar ik kan er ook heel goed mee roeifietsen.
Ik had ze op 25% verwarmen staan, het kan dus nog wel iets kouder worden.

Alleen die manchetten zijn zo belachelijk groot/ruim.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Wim,
  Ik dreigde Dinsdagochtend wel even koude handen te krijgen. Gelukkig herinnerde ik me
  van school dat die net als het hele bovenlijf zijn aangesloten op de Grote Bloedsomloop. Ik trok daarom mijn regenjas er nog overheen en voilá; warme handen :-)
  Beste wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, die les heb ik ook ooit gehad. Sterker nog, ik geef deze les zelf ook regelmatig :)

  Daarom heb ik een goed thermoshirt aan met lange mouwen, dan een shirt met lange mouwen, een wind- en waterdichte lange broek, een winddichte softshell jasje, een Buff om de nek en een SealSkinz muts. Dan heb ik dus ook nog thermosokken aan en winterschoenen. Oh ja, en die handschoenen :)

  Conclusie: aan de kleding kan het niet leggen. Ik weet dat je vooral je hoofd warm moet houden en dat het bloed zich als eerste terugtrekt uit je handen en voeten.
  Blijkbaar is mijn doorbloeding sowieso niet zo optimaal, want zelfs in het voorjaar en de herfst heb ik vaak erg koude handen. Op een koude zomerdag ook trouwens :(

  BeantwoordenVerwijderen