woensdag 5 februari 2014

Zondagse LOL met een XS

Als eerst even een paar foto's die ik vanochtend heb gemaakt met tussenpozen van 20 minuten:

Afgelopen zondag stipt om 09:00uur stond Ed bij mij thuis op het erf. Tja, dan weet iedereen bij ons thuis wel weer hoe ver het is.....LOL-time :)

Ik had mij aangemeld als XS45. Ik moet toch echt weer langere tochten gaan maken met de Roeifiets, want anders ga ik het niet meer redden tijdens de LOL-tochten. In het begin reden we nog wel eens een rondje van 50km, maar we komen nu toch meestal wel boven de 70 uit.

Zo ook deze zondag. Het werden er ruim 90 voor mij. Met de Shimano Sandalen lukt dat dus gewoon zonder vreselijk pijnlijke voeten. Mijn voeten doen soms nog wel pijn, maar dat is niets vergeleken met de pijn die ik met de gewone fietsschoenen had. Meestal kan ik nu de pijn met de tenen 'wegwiebelen'. Tijdens een pauze uit de fiets stappen en even rondlopen helpt uiteraard het allerbeste.

Lorenz met een afgelopen ketting.

De schade van Ed met plakband 'opgelost'.
En 'pauzes' hadden we op deze tocht wel een paar keer. Onder andere dankzij de plaspauzes, een aflopende ketting en een te laag energieniveau van één van de rijders.

Meestal hebben we bij LOL wel veel ruimte nodig :)
De mooie 'special paint Quest'.
De harde kern van LOL wordt trouwens steeds groter. De 8 die nu aanwezig waren, beschouw ik toch wel als de harde kern. Wie zijn dit dan?
Als eerste is daar natuurlijk Casper. Initiatiefnemer van LOL en onze vaste 'routebedenker'. 
Marc neemt ook regelmatig een route voor zijn rekening en is als koprijder niet te evenaren. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zo stabiel een tempo kan vasthouden.
Nico heeft na zijn eerste aanmelding volgens mij geen rit meer gemist. Rijdt vaak als laatste man en houdt mij nog wel eens uit de wind als ik op de Roeifiets ben.
Arjen rist graag en wil dit ook tijdens een LOL-tocht nog wel eens doen. Ik vind hem een snelle rijder en hij fietst ook net zo vrolijk op De Posbank rond op het middelste blad.
Pieter Jan rijdt rond in een mooie 'special paint Quest', maar het is wel de zwaarste fiets van ons gezelschap. Hij klimt niet snel, maar hij gaat wel door als een diesel.
Lorenz rijdt tegenwoordig rond met een prachtige baard. Hij fietst vaak 'even' langs de groep op en neer met een gemak waar ik alleen maar van kan dromen. 
Edwin is de laatste aanwinst van de harde kern van LOL. In korte tijd heeft hij deze vaste plek 'veroverd'. Het lijkt of hij zonder moeite enorme afstanden kan afleggen. En......hij rijdt als enige rond in een Strada.....een hele mooie.
En dan ben ik er zelf natuurlijk ook nog. Tja, wat zal ik nou eens over ´Wim´ zeggen. Ik beschouw mijzelf vooral als de ´snelheidsbeperkende´ factor. Alhoewel dat in de XS nog wel meevalt denk ik. Verder heb ik uiteraard vaak het hoogste woord en ik hoop dat ik toch ook wel een stukje gezelligheid meebreng. En ik heb natuurlijk de mooiste VM ;)

Terug naar de tocht.
De route: Zutphen-Drempt-Wehl-Kilder-Beek-'s-Heerenberg-Zeddam-Doetinchem-Toldijk-Baak-Zutphen
Na de reparatie alles weer netjes schoonmaken.

Het 'wind- en regenkeepje' van Marc.

Een zeer gevarieerd landschap, mooie fietspaden, dwars door dorpjes en een 'bijna stad', een echte 'bult' en uiteraard een afdaling. Ruim 71km/u ging ik en ik raakte Casper en Lorenz niet uit het oog ;) Tja, wat is nou 'echte snelheid'. Mijn GPS geeft ook altijd andere waarden, dan mijn tellertje.

Ik heb er weer van genoten. Mannen bedankt.
Dan nog iets anders. Ik heb vorige week in het donker foto's gemaakt van mijn verlichting, maar dan vanuit de XS.
Dit is dus de lichtopbrengst van drie koplampen. De vm.nl-koplamp en de 2 'illegale Chinezen'.
In werkelijkheid is de lichtopbrengst nog groter dan je op de foto kunt zien, dit komt door de iets minder goede kwaliteit van de telefoon-camera. In het echt is de overgang van licht naar donker minder abrupt.
Dit is wat ik zie.

Voor de XS zit een zwarte schaduw, die ik dus niet zie.

De camerapositie nog iets hoger.

4 opmerkingen:

 1. Mooi foto's van de zonsopgang! Leuk verslag verder, en de "donker" foto's geven een goed beeld van wat je ziet en ook het verschil als je de 2 bijzetlampjes gebruikt.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wim heeft inderdaad altijd het hoogste woord.......maar zijn rol is duidelijk: hij schrijft mooie verslagen met mooie foto's en filmpjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Treffende beschrijving van ons bonte cluppie! Ik had hetzelfde gevoel als jij dat dit momenteel wel de harde kern is.

  Mijn geheim voor een stabiel tempo: een constante kracht leveren met een gelijk gemoed: in the moment zijn...

  BeantwoordenVerwijderen