maandag 8 december 2014

Strada kust XS

LOL-toertocht

Het is herfst, maar het voelde afgelopen zondag als winter.

Toch was dit voor de Strada van MooiGeelIsNietLelijk geen belemmering om zijn diepere gevoelens voor die prachtige XS onder stoelen of banken te steken.

Nou begrijp ik ook wel dat Strada94 het achterkantje van XS45 erg aantrekkelijk vindt.
Wees nou eerlijk, zelf uitgerust met een flinke derrière, ziet zo'n Strada meestal van die bij elkaar geknepen Quest-billen.
Dan is zo´n prachtig XS-achterkantje toch een ware verademing.

Ondergetekende schrok toch behoorlijk van deze plotselinge liefdesverklaring.
Wil je net lekker optrekken met een open blik gericht op de toekomst blijkt 'de grote gebeurtenis' achter je plaats te vinden ;-)

De waarschijnlijk liefkozend bedoelde aanraking bezorgde gelukkig geen al te grote scheuren in het prille geluk. Een paar krasjes loop je tenslotte in elke ontmoeting wel op en daar doen we dan ook maar niet al te moeilijk over.

Strada94 was iets meer onder de indruk van deze ontmoeting en liep toch iets meer dan een krasje op de ziel op. Zie: het verhaal van Strada94


De LOL-toertocht was dit keer echt verrassend. In een gebied waar ik vaak met de Roeifiets rijd, hebben we rondgereden over veel onbekende weggetjes. Erg leuk.  
Casper, nogmaals bedankt.
Het was koud, maar wel erg gezellig. In Zelhem gingen we pauzeren. Wel heerlijke warme chocolademelk met slagroom, maar geen appeltaart. Gelukkig lag er thuis nog een stuk in de koelkast en daarna in de oven :-)

Uiteraard kwamen er weer allerlei Ligfiets-gerelateerde onderwerpen ter sprake.
Aanstaande zaterdag ga ik samen met Ed naar Peter 'de Ovaal' om de XS van ovalen te voorzien. Dat was uiteraard een mooi gespreksonderwerp. Peter bouwt ook de originele demper om naar een nog beter exemplaar. Waarschijnlijk ga ik die ook aanschaffen. De meningen over de Risse demper blijven namelijk zeer verdeeld.
Even voor de duidelijkheid: het gaat dus niet om mijn mening, want ik heb geen persoonlijke ervaringen met deze demper.

Even een plaspauze bij 't Huis Empe   klik hier


 
 De Posbank

Uiteraard was ik de afgelopen weken ook weer een keer op De Posbank. Het blijft toch een favoriete route om te roeien. Het was die ene zondag toen het zo ongelooflijk lekker en mooi weer was. Ik ben de datum even kwijt.
 
 Mini-vm.nl-schermpje eraf. Standaard-Velomobielonderdelen.nl-schermpje erop.

Toen ik de XS aanschafte heb ik ook meteen een mini-schermpje laten plaatsen door vm.nl.
Nu het wat kouder wordt, is dit toch echt een stuk aangenamer. In een vorig blogbericht heb ik al het e.e.a.beschreven. klik hier
Ik denk dat ik in het midden een centimeter van de bovenkant ga afknippen. Ik kan er wel overheen kijken en ik kan het scherm ook wel schuiner of iets steiler plaatsen, maar net in het midden mag er wel een klein stukje af.
Fluitende/Piepende Paal

Iets heel anders. Tussen Brummen en Eerbeek werd ik laatst opgeschrikt door een behoorlijk indringend gefluit.
Is het een vogel.........is het een vliegtuig..........nee, dat is het niet........het is ook geen grapjas........maar wat of wie dan wel? Het blijkt toch een 'wat' te zijn.

Het is namelijk een 'Fluitende/piepende Paal'. Hieronder een foto van de bewuste paal. Over een afstand van een kilometer of 2 staan om de 50m van dit soort paaltjes. Op het moment dat er een een voertuig nadert, begint het apparaat behoorlijk hard te fluiten/piepen. Waarschijnlijk om het wild te waarschuwen, maar of die dit begrijpen........? Ik heb dit echt nog nooit eerder gezien. Jullie wel?
'Bult' op je rug, gat in het stoeltje.

Zo'n vijf jaar lang (2003-2008) zijn er vanwege mijn ziekte (CML) diverse beenmergpuncties en 1x een biopt (uit het bot naast mijn rugwervels) bij mij afgenomen.
In het begin maandelijks, al heel snel gelukkig 3-maandelijks en daarna 1x per jaar.
De meeste artsen zijn rechts en op de één of andere manier werd de punctie meestal in het linker (heup)bot gedaan. Om precies te zijn: net boven je stuitje zitten links en rechts twee bobbels/uiteinden van een bot. De puncties werden gedaan in het linker bot.

Dit bot zorgt nu dus voor problemen. Misschien is mijn matje iets dunner geworden, maar de laatste tijd doet dat bot dus pijn.

De eerste keer zagen doet trouwens ook het meeste 'pijn'. De sleuf die op onderstaande foto is te zien, heb ik al eerder in mijn stoeltje gezaagd, vanwege een zere wervel. Nu heb ik er dus een gat naast gezaagd. Sinds gisteren zit er trouwens tape over het gat, want er kwam te veel koude lucht door naar binnen. Ik had ook het gevoel dat ik er iets te veel 'in weg zakte'.Tot de volgende keer maar weer.

5 opmerkingen:

 1. Wim,

  Mooie beschrijving van onze ontmoeting... En die fluitende paaltjes zag/hoorde ik ook laatst toen ik een ritje naar Dronten maakte langs de weg naar Nunspeet. Eerst dacht ik aan een vogeltje :-)

  groet
  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een vogel was ook serieus het eerste waar ik aan dacht. Ook niet echt onlogisch, als je zoiets voor het eerst hoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wim , ik lees op het blog bij marcel dat je van plan bent een sinner kap te bestellen , nu is het zo dat ik niet zo tevreden ben over de sinner kap en van plan was om proef te rijden met een vmo.nl kap maar misschien kunnen we ruilen ? mijn sinner kap is wit , past dus goed bij je Xs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kon dit natuurlijk niet weten, maar je bent eigenlijk iets te laat.

   Woensdagavond komt er een koper voor de vmo.nl racekap. De Sinner kap heb ik al gekocht van Tristan uit Duitsland.

   Als de koper van mijn kap niet komt opdagen, dan kun je uiteraard wel de vmo.nl deelbare racekap van mij overnemen.

   Verwijderen
  2. De kap is weer te koop. De koper dacht serieus dat de XS bij de prijs inbegrepen was :-(

   Als je inlogt op ligfiets.net, dan staat bij mijn naam Wim H mijn mailadres.

   Verwijderen