zondag 15 maart 2015

Over- en 'Onder'schoenen: NW or Bont ?!

Mijn overschoenen begonnen behoorlijke slijtageplekken te vertonen en toen ik bij Futurum een paar wind- en waterdichte overschoenen van Northwave in de aanbieding zag staan voor €27,95 was het besluit snel genomen.


Het zijn de Northwave Neoprene Overschoenen Zwart geworden. Fel geel is natuurlijk mooier, maar daar zie je in de Quest toch niets van en die waren ook niet in de aanbieding :-(

De link verwijst naar een andere website (stukje duurder), want Futurum heeft ze niet meer in het assortiment.

Voor als het echt koud is, heb ik natuurlijk de Northwave Artic Commuter R GTX Raceschoenen geel (maat 46) voor in de Quest en de Northwave Celsius Artic GTX Mountainbikeschoenen zwart (maat 45) voor op de Roeifiets.

Waarom ik twee paar van dit soort schoenen heb? De zwarte maat 45 heb ik al een aantal jaren. Voor het roeien in de winter voldoen deze prima. Ik moet dus voor en na de winter wel een keer van pedalen wisselen, want dit zijn Mountainbikeschoenen met het spd-systeem. De rest van het jaar roei ik met de Bont-schoenen.

Aangezien ik onder mijn Bont-zomerschoenen het LOOK-systeem heb zitten en het fietsen met de LOOK-pedalen mij goed bevalt, heb ik afgelopen winter de gele raceschoenen maat 46 gekocht. Met deze schoenen fiets ik dus in de XS, als het echt heel erg koud is en de overschoenen niet meer warm genoeg zijn.

Maat 45 is voor het roeien prima, maar voor het fietsen kom ik dan net iets ruimte tekort. Als je eenmaal de ruimte van de Bont-schoenen gewend bent, dan wil je nooit meer dat beklemmende gevoel van andere fietsschoenen ervaren.


Dat is een mooi bruggetje naar mijn nog nieuwere aanschaf. Een extra paar Bont-zomerschoenen.

Er stond op de Duitse site echt nog één paar in de aanbieding te koop. Het was precies mijn maat: 46 'breed' Klik hier. Ze zijn zwart/rood.

Het valt voor mij namelijk niet mee om geschikte schoenen te vinden en nu ik eenmaal een goed model te pakken heb, leek het mij slim om een reserve paar aan te schaffen.
Een extra reden hiervoor was dat het mij opviel dat de (goedkopere) nieuwere modellen niet meer in drie breedte-maten worden aangeboden. Bij de duurdere modellen is dit nog wel steeds het geval.

Ik kan nu echter weer een paar jaartjes vooruit en ben erg blij met mijn nieuwe Bontjes.
Oh ja, ze moeten natuurlijk nog wel even bezorgd worden ;-)


Vanwege de laatste 'griep-stuiptrekkingen' en een te zwaar lopend voorwiel van mijn Roeifiets heb ik alleen afgelopen vrijdag een rondje gereden.

Ik ben vrijdag toch maar naar de dokter geweest en daar heeft de assistente mij even 'de oren gewassen'.
Nou ja, met water uitgespoten dus. Ik was de laatste tijd en vooral tijdens de griep echt zo doof als een kwartel en dus leek het mij zinvol om er even naar te laten kijken. Het resultaat: er kwamen 2 behoorlijke proppen uit en ik hoor weer enigszins normaal.
Aangezien er ook wat vocht achter het trommelvlies zit, moet ik gaan sprayen met een neusspray (in mijn neus) met een zoutoplossing. Zout neemt vocht op en zo moet ook dit probleem weer verdwijnen/oplossen.

Het te zwaar lopende voorwiel gaat door een andere 'dokter' opgelost worden. Het voorwiel zit ondertussen in een doos en wordt morgen opgestuurd naar Derk Thijs. Zo spoedig mogelijk krijg ik het dan weer terug, voorzien van nieuwe lagers.
Ik heb Derk deze 'operatie' namelijk een keer zien uitvoeren en ik acht mijzelf hiertoe niet echt in staat.
Hij moest toen echt bovenop het wiel/de spaken gaan staan om de boel los te krijgen. Dus laat ik het maar over aan de professional.


Tot de volgende keer maar weer.

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wim,
  Behalve met neopreen (zoals je gezien hebt) houd ik m'n voeten warm dmv reflectie-thermozooltje. Niet langer de (lege) kattenbakzakken dus (-:
  Die kocht ik voor €0,80 bij de Big Bazaar. Daar ga zelfs ík niets voor knippen!
  En precies die miste ik bij de demo waar ik op gewone stappers heen ging. Kou dringt zich altijd op vanuit de voeten of handen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is de afdichting van de lagers van het voorwiel niet in orde? Ik voorzie de lagers van de voetenslee van een dikke lage vaseline. Hetzelfde doe ik bij de lagers van mijn skeelers (dezelfde soort lagers) en dat maakt een wereld van verschil als de weg nat is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal Derk hier eens naar vragen. Sowieso bedankt voor de tip.

   Verwijderen