maandag 6 april 2015

LOL met Per en een PR
Casper, gefeliciteerd. Als ik het goed heb begrepen, dan ben jij vandaag jarig. Hieperdepiep...HOERA.

'Helaas' voor ons had Casper echter besloten om niet te trakteren, maar hij zou in plaats daarvan €5,- per ligfietser die zondag mee reed in de ROPARUN-pot stoppen. Indirect betaalde ik dus op deze manier de Roparun bijdrage ;-)  Even voor de duidelijkheid: dat vind ik niet erg hoor.

Iedereen had echter buiten Per gerekend. Onze nieuwste LOL-aanwinst.

Via Ligfiets.net had hij zich (wel) keurig aangemeld en na het gebruikelijke koffie-/theemomentje bij Het Volkshuis bleek hij deze consumpties al betaald te hebben.

Update: Blijkbaar heeft Marc de rekening betaald. Per was in dit geval de boodschapper ;-)

Wow, dat is wel een hele goede binnenkomer. Er werd toen zelfs (volgens mij door Per) nog gesuggereerd dat iedere nieuwkomer misschien tijdens elke rit alle consumpties moet betalen, totdat er zich weer een nieuw lid aandient. Daarna werd geopperd dat dan de spreekwoordelijke drempel om mee te gaan rijden met LOL wel eens heel erg hoog zou kunnen zijn/worden. En we hebben allemaal op Mooi-geel-is-niet-lelijk kunnen lezen dat voor sommigen die drempel al erg hoog is.

Waarom had iedereen nou buiten Per gerekend? Na het nuttigen van een heerlijk appelgebakje en het drinken van een kopje koffie onderaan de Holterberg, bleek bij vertrek dat de rekening alweer was voldaan. Jawel, ons nieuwe lid liet zich wederom gelden. Per, nogmaals bedankt.

De Holterberg. Jawel, daar ging de rit nu dus wel heen. Nadat de vorige keer de rit 'democratisch' was weggestemd vanwege de windrichting, bleek nu de wind uit de goede hoek te waaien en aangezien ondergetekende toch met de XS was komen opdagen, stond niets meer in de weg voor een tocht-der-tochten over berg en door dal.

Edwin reed met zijn nieuwste aanwinst mee:een mooie witte 26" Nazca Gaucho.
Marc kwam uiteraard met zijn Carbon M5 HighRacer, dit keer inclusief vakantiebepakking.
Hij wilde namelijk testen of er nog iets te verbeteren viel :-)
Per reed op een M5 ShockProof 26", dezelfde als die ik heb gehad.
Paul in zijn Mooi-Geel-Is-Niet-Lelijk Strada.
Nico en Casper in hun gele Questen en ik in de XS.


Via heerlijke weggetjes kwamen we bij Bathmen uit en daar staken we de doorgaande weg Deventer-Holten over. Uiteindelijk kwamen we aan de noordzijde van De Sallandse Heuvelrug uit en gingen we via de 'gemakkelijke kant' de Holterberg beklimmen.

Ik riep nog: "Laat mij maar als eerste gaan, dan rijd ik tenminste ook heel even een keer voorop." Daarna zag ik eigenlijk niemand meer.
Heel soms zag ik in de verte een gele Quest in mijn spiegeltjes en ik ging er eigenlijk vanuit dat dit Casper was. Tot nu toe staat/stond Nico namelijk niet heel erg bekend als een goede klimmer. Hij beweert zelfs altijd een beetje een hekel aan klimmen te hebben. "Ik ben geen klimgeit", is dan ook één van zijn uitspraken. Uiteindelijk werd ik door niemand ingehaald en stond ik als eerste stil op de afgesproken plek naast de 'Pauze-plek'. En wie was er zondag de nummer 2? Jawel......Nico dus. Hij is vanaf nu benoemd tot 'Klimgeit'.

Hieronder de winnaar en de nummer 2.


Natuurlijk kwamen ook de anderen daarna één voor één binnendruppelen en sommigen mompelden nog iets van: "Ja, ik heb vandaag niet zulke goede benen....." Ach ja, we weten natuurlijk allemaal hoe we dit soort uitspraken moeten interpreteren. Een goede winnaar heeft tenslotte voldoende aan een half woord ;-)

Op de foto's hieronder is de volgorde van binnenkomst te zien.
 
 


De terugweg ging wederom via fantastische weggetjes, wegen en één MTB-paadje. Een applausje voor onze Route-planner Marc.

Per, het was gezellig en tot de volgende keer. En even voor de duidelijkheid, dan hoef je niet weer alles te betalen hoor.

Na ruim 85 km was ik thuis en de max. van vandaag was  81,8 km/u.


Ik heb het toch echt even goed op mijn blog moeten uitzoeken, maar ik heb gisteren een PR gereden. 
Oftewel: een snelheidsrecord. De vorige Holterberg-afdaling reed ik namelijk 81,4.


Mannen, weer bedankt.

4 opmerkingen:

 1. Goh, verneem nu pas dat ook Per 't Volkshuis betaald heeft. @Per: had je niet hoeven doen hoor, ik heb dat rondje al voor mijn rekening genomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had jij die betaald.........oeps...........sorry.

   Verwijderen
  2. Maakt niet uit hoor, het blijft LOL ;) De 'Holterberg' is wel op het conto van Per gegaan, waarvoor dank :)

   Verwijderen