zondag 3 mei 2015

LOL met z'n achten + foto's van tochten

Op zondag 3 mei staat er geen Edwin op ons erf. Hij wilde al vroeg in Zutphen zijn en daarom reed ik nu een keer alleen die kant op. Nou ja, een keer.......het is toch voor een deel mijn dagelijkse woon-werk-verkeer-route en die rijd ik altijd alleen.

We gaan vandaag Edwin en Casper wegbrengen naar 's-Heerenberg en zij rijden dan via Emmerich verder voor een vakantietocht van 6 dagen. Wij gaan uiteraard weer gewoon terug naar huis. Gelukkig wel, want het zou 's middags gaan regenen :-)


Zoals Paul ook al had beschreven was de heenweg nogal recht-toe-recht-aan. Gelukkig vermaak ik mij meestal wel, maar ja....nu was ik ook nog eens met de XS. En dan wordt zo'n ritje toch wel redelijk eentonig.

Helaas had ik regelmatig last van mijn onderrug en ik ging vaak verzitten. Toch kon ik vandaag niet echt mijn zit/lig vinden en pas op de terugweg ging het een stukje beter.

De terugweg ging via de Peeskesweg (we kwamen nu vanaf de andere kant t.o.v. de andere keren) en dat was best weer een leuk klimmetje. Naar beneden stopte de teller bij 78,6km/u. Het ging dus wel lekker.
De rest van de terugweg was erg gevarieerd en we hebben weer een paar mooie MTB-paadjes gezien.We waren vandaag met z'n achten op pad:

 • Lorenz in zijn mooie nieuwe witte Quest,  
 • Arjen in zijn 'Max-vrije' witte Quest + Sinnerkap,  
 • Nico in zijn gele 'steeds harder krakende' Quest (volgens hemzelf althans),  
 • Casper in zijn gele Quest met giga-schermpje,  
 • Edwin in zijn volgepakte witte Strada,  
 • Paul in zijn voor eeuwig en altijd MooiGeelIsNietLelijk-Strada,  
 • Marc op zijn recordfiets 'De Carbon HighRacer van M5' en natuurlijk  
 • ik in mijn witte XS-je.

Waarom noem ik die kleuren erbij? Het is vandaag voor het eerst dat de witte VM-en in de meerderheid waren. Een gele VM is zo 2014 ;-)

Bij thuiskomst bleek het trouwens een tocht van iets meer dan 100km te zijn geweest.


Diverse tochten.
De afgelopen weken heb ik weer twee keer per week een paar schitterende tochten gereden. Helaas had ik geen tijd om er ook een mooi bericht bij/over te schrijven. Wat over blijft zijn de foto's.

Mijn meest favoriete fietsgebied: De Posbank.

Alleen, rust, denkend aan niets en ik geniet.

In Olst bouwt de Vereniging Aardehuis 23 aardehuizen. Mooi project.


Waanzinnig mooie luchten langs de IJssel.


Tocht langs Het Twentekanaal. De Kruittoren in Zutphen. Tussen Wijhe en Olst staat dit prachtige beeld. Ik heb er al eens een keer eerder over geblogd.
Het gehele slot/kasteel staat in de steigers.

5 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's Wim.
  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel, vooral die eerste natuurlijk hè ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je signaleert duidelijk een trend: ook bij de Stroopwafeltocht waren de witte velomobielen in de meerderheid!

  Douwe (Q343)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om het bij de Questen te controleren vind ik wel erg veel werk ;-) maar van de XS-en zijn er 23 gele gemaakt en 30 witte. Dan zijn er ook nog 8 witte met een gekleurde top en 6 met een andere kleur onderkant en een witte top. Op een totaal van 119 fietsen is dat dus ongeveer de helft. Eigenlijk had ik een groter aandeel verwacht.

   Van de Strada's zijn er 47 geel en 48 wit. Op een totaal van 216 is dat dus iets minder dan de helft. Er zijn ook nog 39 rode en 35 oranje Strada's.

   Verwijderen