woensdag 20 april 2016

Opstappen met Hans en Ellen


Elan

Zondag 17 april reden Bas en ik met de fietsen achterin de auto naar Nijmegen om samen met Ellen en Hans op te stappen.

In het Honig-gebouw dronken we een kopje koffie, we maakten kennis met de andere rijders en we keken uiteraard ook nog eens goed om ons heen.

Deze fiets valt dan toch wel erg op.


Met z'n veertienen vertrokken we. Het zou koud zijn, zo hadden de weergoden van Buienradar.nl en consorten ons beloofd. Het was ook koud; dus ik had mijn winteroutfit aan.

Eigenlijk is deze tocht bedoeld voor de RaptoBike-rijders en die waren er dan ook. Aangezien Elan ook Challenge onder haar hoede heeft genomen, waren rijders met dat merk ook welkom. Ik heb een Seiran in de schuur staan en daarom voelde ik mij aangesproken om te mogen meerijden. Uiteindelijk bleek gewoon iedere ligfiets welkom te zijn en kon ik het tientje in mijn zak houden.


De RaptoBike-rijders waren wel duidelijk in de meerderheid, ik heb er volgens mij 6 geteld (sowieso Arnold=Mister RaptoBike en Jochem=wedstrijdrijder op RaptoBike).
Er waren ook 4 Chamsins (Bas, Walter, Hans en Ellen) een Strada, een Focus, een Hurricane en natuurlijk mijn 209.


Het werd een erg mooie en heerlijke tocht. Iedereen die in 2014 aan de Oliebollentocht heeft meegedaan kent deze route al voor een groot deel. Het was nu echter een heel stuk warmer en er lag ook duidelijk veel minder sneeuw.

Ook bleven deze 14 mensen iets dichter bij elkaar. Hans nam de snelle rijders onder zijn hoede en dus ging ik met Ellen mee. Heerlijk toerend over prachtige dijkweggetjes heb ik liggen te genieten. Nou ja liggen, ik ga natuurlijk de hele tijd een beetje heen en weer.

Zelfs de pauzeplek was hetzelfde als in de winter van 2014.
De koffie en taart werden door Elan aangeboden.


Na de pauze was het klimmen geblazen. Walter en Jochem bleken nog genoeg energie te hebben voor een tweede beklimming. Eigenlijk was het de derde van Jochem, want hij was sowieso al een keer teruggekomen om te kijken of alles goed ging met de achterblijvers. Tijdens de klim konden de jas en de handschoenen uit. De afdaling ging erg lekker, totdat een automobilist het nodig vond om ons van de weg af te toeteren. Ik vond Bas' reactie echt geweldig: "Meneer, ik vind het niet zo prettig dat u naast mijn oor gaat toeteren."

De fiets van Jochem. Pure BikePorn.


Mocht er nog iemand zijn die op zoek is naar een RaptoBike. Er staan er nog een paar te koop bij Elan.


Volgend jaar zal er weer een Opstapdag door Elan georganiseerd worden. 
Mijn tip: Kom ook. Het was erg gezellig en je fietst eens een keer naast iemand anders ;-)
8 opmerkingen:

 1. Leuk verslag en foto's! Was een lekkere rit en leuke organisatie. Was leuk om eens als deelnemer mee te doen! Tot volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me leuk. Alhoewel, misschien zien we elkaar al bij CV.

   Verwijderen
 2. Mooie plaatjes. Die Chamsin is een schitterende fiets en zo'n race Raptobike is ook niet te versmaden. Maar ik wil geen concurrentie van mijn Thys 209 en keuzestress van waar op te fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op al die fietsen kun je alleen maar fietsen :-(

   Met de Roeifiets kun je roeien :-)

   Verwijderen
 3. Leuk verslag! Ik had er graag bij geweest en Elan eens bezocht maar met een Flevobike en Nazca in de schuur weerhield ons het entreegeld voor het niet op het juiste merk fiets fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij eigenlijk ook. Toch ben ik gegaan en uiteindelijk hoefde ik dat tientje niet te betalen.

   Verwijderen
 4. He verdorie, dat heb ik gemist ! Stond de Raptoride aangekondigd op Ligfiets.net ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar het werd de Opstapdag genoemd. Waarschijnlijk was dat niet voor iedereen duidelijk.

   http://www.ligfiets.net/event/3627/opstap-dag-in-nijmegen.html

   Verwijderen