maandag 8 augustus 2016

Een vrolijke bende.....??? --> zie onderaan dit bericht


.....oftewel LOL. Zie de foto's.
De 13 deelnemers van zondag 7/8/16:

 • 2x Strada: Johan en Paul 
 • 4x Quest: Casper, Lorenz, Arjen en Pieter Jan
 • 1x Milan: WimR
 • 2x M5 CHR: BertH en Marc
 • 1x Nazca Gaucho: Edwin
 • 1x M5 SP: Henk
 • 2x Thys 209 Carbon Rowingbike: Nico en ik


Het vertrek is meestal erg gezellig. Sommige mensen zouden hier misschien een ander woord voor kiezen. Links wordt nog wat gekletst overlegd en rechts wordt geroepen of we ook nog een keer gaan. Uiteindelijk vertrekken we altijd precies op tijd. Namelijk als iedereen er klaar voor is.

Casper had als ware captain wederom de zware taak op zich genomen om van tevoren een route te bedenken en te maken.

De tocht ging door een gebied dat ik ondertussen bijna ken als mijn broekzak, toch ging deze route via tal van weggetjes die ik nog nooit was tegengekomen. Via het industrieterrein van Zutphen reden we naar Quatre Bras, langs Harfsen om daarna via Almen in Vorden terecht te komen. Daarna reden we door Baak naar Bronkhorst en via het pontje kwamen we in Brummen terecht. Blijkbaar was toen de meeste lol er wel af, want we gingen via de kortste weg terug naar Zutphen. Links en rechts haken er dan altijd mensen af.
Via Voorstonden ("Waar komt die naam vandaan en wat betekent het?" vroeg Arjen zich af. --> Voorstonden (Vorstonden, 1304): ‘waarschijn van Voorst (=bos) en Tonden’ ) roeide ik naar huis.

Waarschijnlijk staat de optie MTB-route bij Casper standaard aangevinkt, want ook nu werden we weer getrakteerd op prachtige kruip-door-sluip-door-weggetjes. Alhoewel, soms waren het meer paadjes.

Waarbij we ons soms als waarachtige evenwichtskunstenaars langs enorme modderpoelen, die zich over de hele breedte van de weg bevonden, moesten begeven. Met zo'n brede vm is dit natuurlijk nogal een hachelijk avontuur (zie het verhaal van Paul), maar met een open ligger/Roeifiets is dit uiteraard geen enkel probleem. Het was weer 'een stukje taart' oftewel a piece of cake.


Over taart gesproken, die smaakte heerlijk. Bij kasteel Hackfort in Vorden was de pauzeplek en we zaten daar fantastisch. Uiteindelijk is er altijd weer iemand (dit is nu ik er zo over nadenk toch meestal dezelfde) die begint te roepen dat we weer verder moeten. Volgens mij had het van de rest nog wel iets langer mogen duren. We zijn echter geen 'op-het-terras-zit-club', er moet dus gefietst worden. Als je eenmaal weer op of in de fiets zit, is dat met zo'n heerlijk zonnetje natuurlijk ook helemaal geen straf.

 Blijkbaar valt er van alles te zien aan de fiets van Bert ;-)
(Herstel: het is de fiets van Marc. Zie reacties)


 Het is ook wel een beetje een zootje ongeregeld als wij ergens aankomen of vertrekken.

 
Het pontje tussen Bronkhorst en Brummen.

Afstand: iets meer dan 60km.

Mannen, het was weer gezellig.Mango+ en XS

Na de LOL-tocht heb ik nog een leuk ritje met mijn vrouw gemaakt. Tonden-Brummen-Tonden.

Ze voelt zich al heel vertrouwd met de Mango+. Het tempo ligt nog niet zo hoog, maar ze heeft het laatste jaar ook beduidend minder op de Fuenda gefietst. De beenspieren moeten weer even wennen.

Gewoon rustig aan opbouwen.


Roeifietstocht + een vraag

Wie weet welke struik dit is? Zie de foto's.
Staat in Dieren aan het begin van het kanaal bij het paardenweitje, voor de mensen die de situatie ter plekke kennen.
Tijdens mijn vorige roeifietstocht zag ik deze bloemen en ik vond ze erg mooi. Vandaar mijn vraag.


 

6 opmerkingen:

 1. Is dat niet de trompetbloem (campsis), Wim?

  De M5 waar we uitgebreid naar keken, was de mijne. Henk B. wilde heel graag even de hoofd-/neksteun uitproberen, want hij heeft serieuze interesse...

  Leuke blogpost overigens!

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trompetbloem (campsis): ik heb gegoogeld. Ik denk dat je gelijk hebt. Ook weer opgelost. Dankjewel.

   Jouw fiets dus. Tja, had ik kunnen zien aan die hoofdsteun ;-)

   Dankjewel.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dankjewel, misschien maar eens aanschaffen.

   Bloeit namelijk erg uitbundig en lang.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Het is ook altijd heel gezellig. Lekker in een toertempo een tocht rijden met gelijkgestemden is blijkbaar erg leuk om te doen. Voor de vm-rijders ligt het tempo wel erg laag, maar er is niemand die klaagt. Afgelopen zondag lag het tempo zelfs regelmatig rond de 22km/u. Soms zelfs nog lager, maar dan kon het ook niet harder vanwege de modderige bospaadjes.

   Verwijderen