maandag 5 juni 2017

15 of 50

LOL-toertocht"Kijk, een roofvogel". Tot 2x toe zei Elly dit tegen mij. Ik zag niets en dat was dus juist de bedoeling, want ze moest plassen en dat deed ze ondertussen eventjes snel achter haar nieuwe QV.Ja, het is echt gebeurd. Voor het eerst in de LOL-historie heeft er een QuattroVelo meegereden. Niet één trouwens, maar ook meteen twee. Elly en Jules hadden vanuit het verre Holland besloten om zich in te schrijven voor een LOL-toertocht. Zij waren trouwens niet de enige Hollanders. Ook Douwe en Ruud kwamen vanuit Gouda met een 'tussenstop' in Vorden naar Zutphen. De vijfde Hollander was niemand minder dan roeifietser Mick. Zijn DF stond keurig thuis en zijn 222 stond in de nacht van zaterdag op zondag bij mij op de deel. Samen met Edwin reden we met z'n drieën naar Het Volkshuis. De dag werd helemaal historisch, omdat ook Nico met zijn 209 was komen opdagen. De laatste tijd rijdt hij de ritten van LOL met zijn Roeifiets en iedereen is onder de indruk van de afstanden die hij nu al rijdt. Voor het eerst in de LOL-historie zouden er dus ook 3 roeifietsers meerijden. Het kon niet op op deze 1e Pinksterdag 04-06-2017.


 Alle pensionado's op een rijtje
En toen ging ik tellen (zie ook het bericht van Paul: klik hier):

 • Elly (dames gaan voor)   QV rood/wit
 • Jules   QV rood/wit
 • Ben   Quest blauw
 • Douwe   Quest geel
 • Ruud   DF wit
 • Ed   QuestXS geel
 • Roef   Strada oranje
 • Casper   Strada geel
 • Paul   Strada geel
 • Edwin   Gaucho wit
 • Martin   M5 LowRacer blauw
 • Emil   Focus rood
 • Mick   Rowingbike 222 blauw
 • Nico   Rowingbike 209 carbon blauw/zwart
 • Ik   Rowingbike 209 carbon blauw/zwartEn toen kwam ik uit op 15, dat is dus een record. Terwijl er toch een redelijk aantal van de 'Harde-Kern-Leden' niet eens aanwezig was. Kun je nagaan als iedereen een keer komt opdagen. Dus als Arjen, Pieter Jan, Marc, Bas, Lorenz, Hendrie, Henk, Aart, Bert, Ymte, WimG, Niels, Thomas, Johan, WimR, Herman, Christian en alle anderen die al eens meegereden hebben er ook waren geweest, dan was het pas echt een heel serieus record geworden. Het dubbele aantal van afgelopen zondag moet dus ook nog een keer haalbaar zijn.

Of toch maar niet? De rij wordt met 15 namelijk al best lang en echt doorrijden lukt soms gewoon niet meer. Nou hadden we ook zomaar opeens twee lekke banden. Ben en Ruud wisten natuurlijk nog niet dat we dat niet doen bij LOL ;-) Toch is het wel opvallend dat we in die 6 jaren LOL zo weinig lekke banden hebben gehad.Mick moest nog een keer een touwtjesprobleem oplossen. Tja, dat krijg je met zo'n 'houtjes-touwtjes-fiets' wat een roeifiets toch wel een beetje lijkt te zijn, maar gelukkig draait hij daar zijn hand niet voor om. Op zaterdagavond had hij bij mij thuis ook al de voorste schakelkabel vervangen in het halfduister met een hoofdlamp op. Mick kent zijn fiets en zijn fiets kent Mick.


Via Bronkhorst (zonder 'c'), het kleinste stadje van Nederland, reden we in een lange soms een beetje trage sliert naar Doesburg. De koffie was weer heerlijk en iedereen zat te smikkelen van een gigantische punt appeltaart. 

Onze fietsen werden door veel mensen uitvoerig bekeken en tijdens ons vertrek klonk er dan ook van alle kanten commentaar. Ik heb het niet allemaal verstaan, maar het was vast allemaal heel erg positief (bedoeld). 

Drie roeifietsen tegelijk werden ook regelmatig met open mond bekeken, sommige mensen dachten zeker dat ze een (heilige) geest zagen :-)  
Ik heb op deze Eerste Pinksterdag dan ook weer erg veel mensen vrolijk en verbaasd naar ons zien kijken. 

Voor onze Hollandse gasten had teamcaptain Casper weer een prachtige route uitgestippeld. Ze konden genieten van veel rivierenlandschap, mooie stukken bos en een prachtig stukje Posbank
Niet iedereen vond het klimmen even leuk, maar van afdalen krijg je toch echt wel een kick. 
Vet leuk dus. Mijn max. was dit keer 61km/u.


 Sommigen (rechts op de foto) moesten echt even uitpuffen na het klimmetje ;-)
Edwin (links) niet hoor, die is wel iets meer gewend.

2x een QV en 2x een 209


Bij Zutphen aangekomen ging iedereen weer zijns weegs. Ik ging nog even met Mick naar Het Volkshuis en daar hadden ze zowaar zijn oorbeschermers gevonden en achter de bar gelegd. Ook weer goed afgelopen dus.Na 80km was ik weer thuis. 

Mannen en één vrouw, bedankt. Het was weer geweldig.
Wilde LOL-tocht

Eén week eerder hadden Henk, Marc, Nico en ik ook al een mooie, wilde LOL-tocht gereden via hetzelfde dijkweggetje naar Doesburg. Ach, die weg kan en wil ik wel iedere week rijden. 
Henk trakteerde op koffie en gebak, nadat ik gezegd had dat ik hem een toffe kerel vond. 
Of was het toch vanwege de verkoop van de tandem ;-)

 Alle fietsen op 2 foto's


Ook deze mannen, bedankt.


209-tocht
Geen peesblessures meer; dus ik rijd weer meer met de 209
Alle LOL-tochten en op iedere vrijdag en zondag probeer ik ook kilometers te maken.
Tochten van 80km zijn gelukkig geen probleem meer. 
Het streven is >100km per week. Soms lukt >125km al.

Dijkweggetjes zijn wel mijn favoriet, vooral als ik daarna op De Posbank terechtkom.

 Nieuw dijkweggetje bij Cortenoever/Brummen

 Huize Voorstonden  
50
Oh ja, ik ben ook nog jarig geweest.


 Tja, dan wordt het toch echt wel tijd voor iets schokkends.

 Vanaf nu altijd bij de tijd en de energie komt van de zon.

7 opmerkingen:

 1. Eigenlijk viel me dat stukje de Lange Juffer op achteraf erg mee. Wat mij betreft kunnen we dat wel vaker doen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas maar op, voordat je het weet ben je een klimgeit.

   Verwijderen
 2. Fantastische tocht, en de volgende keer zal ik de Posbank-afdaling per GPS timen, beloofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog gefeliciteerd met je 50e verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen