vrijdag 15 februari 2013

6 weken oude XS weer up-to-date en netjes afgewerkt.


Ik ben vandaag met de XS naar Dronten geweest, want de spaken van de voorwielen waren losgegaan (niet meer op de juiste spanning) :(
Sinds maandag kraakte mijn rechtervoorwiel als ik een bocht naar links maakte. Bij vm.nl bleek dat ook de spaken van mijn linkervoorwiel niet meer de juiste spanning hadden.


Wij hebben een Chrysler Voyager en daar past de XS in, na het verwijderen van de voorstoel. Alleen de stoel achter de bestuurdersstoel kon blijven staan, verder moest alles eruit.Uiteindelijk zijn Allert en Theo vandaag toch nog bijna 2 uur bezig geweest.  

Wielen eraf, spaken spannen en met van die plaklijm vastzetten. 
Ze hebben mij ook maar meteen laten zien hoe ik de rem en het heveltje moet smeren.


Sensor van de snelheidsmeter verzet, nieuwe batterij erin en een nieuwe batterij in het tellertje zelf. 

Voorderailleur afgesteld, want bij het schakelen naar het grootste voorblad vloog de ketting er al 2x af.


Mijn remlicht bleef soms branden. Nu heb ik dus het allernieuwste "remlichtpalletje". Ik bleek met mijn nog geen 2 maanden oude fiets al een verouderd model te hebben. De ontwikkelingen gaan wel heel snel bij vm.nl :)Met Theo ook nog gezellig over banden gepraat. Daar raak ik toch nooit over uitgepraat; dus dat blijft leuk ;)

Hij was enigszins verbaasd over mijn keuze van de Supreme. Dat de GreenGuard niet echt langzamer zijn dan de Durano verbaasde hem ook. Net zoals ik, had hij er niet echt een verklaring voor. Het zijn brede trekkerbanden met profiel en toch zijn ze nauwelijks langzamer dan een mooie smalle slick.We hebben het ook nog gehad over lekkende achterveringen en "wiebelende driewielers" (o.a. over de Driewiebel, mijn Gimmick, de FastForward Munzo, de VeloTilt, de Tripod, de Jouta en de Carver). Altijd leuk dit soort gesprekken.

Al met al is mijn XS nu weer helemaal up-to-date. Dat mag natuurlijk ook wel, want de fiets is pas 6 weken oud.
Toch wel een ouderwets goede service daar bij vm.nl :)

2 opmerkingen:

 1. Handwerk die fietsen...geen 2 zijn er gelijk.

  En dat is ook zo met de kleine onvolkomendheden zoals loszittende spaken en andere afstellingen.

  En inderdaad bij vm.nl vind men niet de hond bij het hek als er klachten zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die uitdrukking van die hond kende ik nog niet, maar je hebt wel gelijk.

  Ik geloof wel dat ik een beetje pech heb gehad, want de stoelbevestiging ging los, de rem-afstel-moertjes gingen los en de spaken gingen los. Of ze zijn bij mij gewoon dat blauwe plakspul vergeten :( dat kan natuurlijk ook nog.

  De eerste keer moest ik sowieso terug met de XS, vanwege die terugroepactie. Deze tweede keer was dus wel een beetje in de categorie "pech hebben".

  BeantwoordenVerwijderen