dinsdag 3 december 2013

Labrador-LOL + voetengatenkapjes verplaatst

En weer was er een maand voorbij. De tijd vliegt als je een #LOL-tocht voor de boeg hebt.

Zondag 1 december vertrokken we met 9 man vanuit onze stamkroeg 'Het Volkshuis' op de Markt in Zutphen.

Met 2 open liggers en 7 velomobielen gingen we vandaag op pad. 

Quest: Marc, Casper, Nico, Arjen en Lorenz
Strada: Edwin en Paul 
Fujin: Gerrit
Roeifiets: Ik

Het werd een mooi rondje: Zutphen - Brummen - Dieren - Rheden - de brug over bij de vuilverbranding van Duiven - Lathum - Doesburg - Dieren - Brummen - thuis.  

Van Dieren naar Rheden reed er zelfs nog een gast mee die we achterop kwamen en die het leuk vond om aan te haken. Het zal duidelijk zijn; elke ligger is welkom bij LOL.

We reden vandaag de decembertoertocht van de Ligfietsclub LOL en ik heb dan ook een groot gedeelte van de 77,5km lol gehad.

Eén van de lollige hoogtepunten was de dialoog met Lorenz rondom het africhten van bruine Labradors. Normaal gesproken kom ik echt zelden of nooit zo'n hond tegen. Het begon afgelopen zondag echter al bij Het Volkshuis, dat was nummer 1. Na Lorenz zijn ontboezeming over het ooit in bezit hebben gehad van een bruine Labrador en de uitleg over zijn africhtingstechnieken, was het hek van de dam. Toch zeker nog 3x kwamen we die dag zo'n beest tegen. Echt hilarisch.

Toevoeging n.a.v. een aanvulling van Lorenz:
Wij kwamen op een gegeven moment ook nog een tweewielige handbike tegen. Echt geweldig.
Het was een Varna ArmPowerBike 2W: klik hier


Niet scherp ;)      maar wel erg lekker :)

Ook Gerrit was op dreef en wist ons te verrassen met zijn echte horeca-skills. Als een volleerd ober nam hij onze bestellingen op en gaf die door een de serveerster.
Jammer dat het met de korting niet helemaal soepel liep, maar goed dat de andere LOL-leden de pot met schuimpjes al half hadden leeg gegeten. Dat compenseerde weer een heleboel ;)

Na de apfelstrudel (de appeltaart was al op) gingen we weer op pad. Na een paar kilometer ging het niet echt lekker meer. Te lange pauze gehad? Teveel apfelstrudel? Zware benen? De week ervoor teveel gefietst? Niets van dit alles. Gewoon een lekke band :)

In Doesburg afscheid genomen van de Zutphen-gangers en met Lorenz, Paul en Arjen naar Dieren gereden. Het laatste stuk heb ik samen met Arjen gereden en toen ging langzaam het kaarsje een beetje uit. Het was toch al weer een tijdje geleden dat ik een 70+ tocht had gereden en als ik alleen op pad ben, dan stop ik toch iets vaker om bijvoorbeeld even iets te drinken. Gelukkig kon ik mij lekker een beetje aan Arjen optrekken en zakte het tempo niet al te dramatisch.

De volgende dag had ik helaas wel een pijnlijke rechterknie, maar dat is nu alweer bijna over. Ik vermoed dat dit nog meer met het fietsen in de XS te maken heeft, dan met de tocht met de Roeifiets. Ik heb dan ook de trapas een centimeter verder naar voren verzet. Voelde vandaag wel meteen een stuk beter.

Na de #LOL-toertocht heb ik ook nog even de voetengatenkapjes iets verder naar achteren verplaatst. Er was nog voldoende ruimte om ze een paar centimeter te verplaatsen. Op deze manier komt er echt heel erg weinig koude lucht in de fiets.
Het verwijderen van Tesa Extra Power Universal Tape ging heel gemakkelijk. Ik moest wel even een klein beetje lijmresten met wasbenzine verwijderen, maar verder stelde het niet zo veel voor.

3 opmerkingen:

 1. hoi Wim,
  leuk verslag, en inderdaad een tochtje met veel humor, ik heb ook weer genoten.
  Wat overigens ook fantastisch was, was die handbiker bikkel op een tweewieler handbike....dat wordt ons volgende project !!

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lorenz: Ik heb deze ontmoeting nog even toegevoegd aan bovenstaande tekst.

   Verwijderen