maandag 2 maart 2015

Wat ik later wil worden? --> wijs!

Een leuke bijkomstigheid van mijn werk is dat ik soms 'vrienden-en-vriendinnen-boekjes' van kinderen mag invullen.
De leukste vraag vind ik altijd: "Wat wil je later worden?"
Kinderen vullen daar altijd de meest prachtige beroepen in, zoals: piloot, astronaut, juf, moeder, kaper (of misschien toch kapper), paardrijder, enz, enz. Mijn antwoord op deze vraag is altijd: "Wijs!".

Dat wil ik later, als ik groot ben, namelijk heel erg graag worden. Wat mij betreft is dit bij lange na nog niet gelukt en zal ik daar toch eerst nog heel veel jaren voor moeten leven.

Maar dan bliept mijn telefoon om 16:16uur opeens.....een whatsappje van Paul.
"Wim: al de post van Mick gezien? Je wordt genoemd: jong en wijs." ;-)

Oké, waar gaat dit over, denk ik dan nog in al mijn onschuld. Tot ik Mick zijn bericht lees over de LOL-tocht van afgelopen zondag. Klik hier.

Wat schrijft een man, die met behulp van een knelfitting, iets waterleidingachtigs en een goedkoop Lidl-ding (dat heel erg anders voor bedoeld is) een Roeifiets, een Crysbike en een Limit aan het rijden kan houden, nou over mij?
"Bovendien zou ik daar Wim 'De roetsende' eens kunnen ontmoeten, de eveneens erg goede auteur van zijn blog en voorvechter van 'het vrije woord'."
"Wim was jonger dan de voorstelling die ik me van hem gemaakt had door zijn wijze woorden en een goede prater, wat me dan weer minder verbaasde :-)"

Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier toch wel bijna van ging blozen.  
En nou maar hopen dat het niet ironisch of zelfs cynisch is bedoeld. :-)

Mocht ik van deze uitspraken de neiging krijgen om wat zweverig te worden, dan word ik via de Whatsapp weer snel met beide beentjes op de grond gezet. Wat een heerlijk clubje is onze LOL-groep toch. Er lopen daar dus blijkbaar zelfs mensen rond die mij niet kunnen verstaan, maar uit beleefdheid om mij lachen........ :-)

Dan is dat meteen een mooi bruggetje naar de tocht.


De LOL-tocht van 1 maart 2015

Deelnemers:
Bas met zijn Hurry
Marc met de vakantiefiets-in-wording-M5: deze allersnelste Ligfiets heeft nu zelfs een naafdynamo.......als Bram dit maar niet hoort ;-)
Edwin in zijn Strada
Questen: Casper, Pieter Jan , Arjen en Nico
Mick uit Amsterdam dus met zijn rode Limit
En natuurlijk ik met de Carbon Thys 209 Rowingbike.Uiteraard stond om 09:00uur Edwin in zijn Strada met Sinner-kap bij mij op het erf. Ik ging deze tocht met de Roeifiets rijden. Bas had via Twitter aangegeven dat hij 100% zeker weten mee zou rijden. Dus vond ik het wel net zo leuk om ook met de open-ligger te gaan oftewel mijn Roets.

Halverwege Zutphen zag ik opeens een rode Limit achter ons (Ed en ik) rijden. Ik zag wel direct dat het een Limit of C-Alleweder was, want bij die VM staan de voorwielen zo goed als rechtop. Bij de Mango en de Strada staan die wielen veel schuiner. Ik had echter geen idee wie de bestuurder was.

Bij de verkeerslichten onderaan de Zutphense Brug stelde hij zich voor: Mick uit Amsterdam en hij had overnacht in Voorst bij de Adelaar.
Na Ymte en nu dus Mick heeft LOL laten zien dat we in aanmerking komen voor de titel: Landelijke Ligfietsclub.

Aangekomen bij Het Volkshuis bleek dat de route naar de Holterberg door Marc nog tot diep in de nacht was uitgewerkt. Misschien heeft hij hem ook nog wel even proefgereden. Je weet het maar nooit met deze open-ligger-bikkel.

Toch lieten we na uitvoerig en zeer democratisch overleg (Bas en ik wilden liever niet tegen de wind in op de terugweg) deze route links liggen en gingen we richting het westen, de wind tegemoet. En Wim ging voorop.

Blijkbaar kreeg ik het voor elkaar om tot Beekbergen via onbekende wegen en weggetjes te rijden, want volgens Arjen was de route tot dan toe nieuw voor hem. Toch leuk als dat gebeurt.

Daarna wist ik niet precies hoe we nou in Hoenderloo terecht moesten komen, want ik rijd meestal via Radio Kootwijk. Dus ging onze teamcaptain Casper aan het hoofd. Nu reed er geen Roeifiets meer voorop, maar een Quest. Blijkbaar was daarmee het hek van de dam of er was één schaap over de dam, want ik heb daarna niet meer voorop gereden en regelmatig was ik ook een groot gedeelte van de LOL-deelnemers uit het oog verloren. Misschien moesten een aantal mensen weer even wennen aan het toch iets lagere tempo. Als ik met de XS meerijd, dan ben ik iets minder een snelheidsbeperkende factor. Tegen een flinke wind in en ook nog heuvelop komt de snelheidsmeter van de Roeifiets soms niet meer boven de 20km/u uit.

In Hoenderloo bleek 'de christelijke standaard' nog hoog in het vaandel te staan en was er (nog) geen enkele horeca-gelegenheid open. Dus reden we door naar Loenen. Het gas ging er weer op en zelfs met de Roeifiets tikte ik de 51,5km/u even aan. Mijn record op deze weg is bijna 60, maar ik begon dit keer iets te laat met echt versnellen.

In Loenen was er dan eindelijk een heerlijk kopje koffie en de appeltaart was ook echt heel erg lekker.
Volgens Paul (en hij was er niet eens bij) zijn we daar 40 minuten geweest. Ik vond het weer een echt LOL-waardige pauze.

Daarna reden we via Klarenbeek (de groep uit Deventer haakte daar af) weer terug naar Zutphen.

Net voordat we op het punt aankwamen dat ik linksaf zou afhaken, haalde Mick mij in en hij zei toen iets in de trant van: "Aan het einde van deze weg moet ik links." Maar ja, ik ging direct al links. Daardoor heb ik niet echt afscheid van hem kunnen nemen. Dus bij deze: "Mick, tot de volgende keer."

En voor de rest: Mannen, bedankt.


Blijkbaar waren we toch wel iets sneller terug dan anders. 
Toen ik thuis kwam, bleek men daar redelijk verbaasd over het feit dat ik er al zo vroeg weer was.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Wim, ondanks dat het een wat kortere tocht was, ik meen een kleine 60 km, toch mijn respect voor je prestatie want ik zag aan je gevoelloze handen hoe hard je tegen de wind in en de heuvels op hebt moeten trekken op je roets.

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad de combinatie van de harde wind en het heuvel op roeien waardoor het een flinke inspanning word.

   Met die 'dode vingers' kan ik heuvel af en met de wind mee toch nog best hard hoor ;-)

   Verwijderen
 2. Hoi Wim,
  Ik meen wat ik schreef, geen cynisme of sarcasme in die zinnen :-)
  Wel heb ik me voorgenomen het ''Beter Horen-toestel' van mijn moeder eens uit te proberen (wat ze aanbood). Dan kan ik jullie in een horeca-gelegenheid misschien allemaal verstaan (-:
  Hasta la vista!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan (toch nog weer) even technisch: De wielstand (caster) heb ik zelf veranderd naar 90 graden. Om de fiets door de deurpost de huiskamer in te kunnen krijgen als er een ingrijpende klus aan is. Of naar de tuin om iets met epoxy aan te vatten aan de C-AW.
   Maar verder heb ik aan de vm uiterlijk niets gedaan, op het boren van de led-pinkers na.

   Verwijderen